Annonce
Læserbrev

Høfde 42. Det man ikke ser, har man ikke ondt af

Annonce

Debat: Kender du ordsproget ”Det er man ikke ser, har man ikke ondt af”?.

Et rammende ordsprog, når vi kigger på Vestjylland.

Den 11. oktober skrev Lemvig Folkeblad, at naboer til havvindmøller nu kan få bedre muligheder for at blive hørt.

Det er godt læsestof. For ejere af sommerhuse og badegæster ved Vestkysten har de seneste år har været godt gale i skralden over udsigten til vindmøller. Det handler om herlighed, turisme og grundpriser.

Vindmøllerne er et godt eksempel på, at det vi ser, har vi ondt af.

I det store billede ville jeg dog nok være noget mindre bekymret over udsigten vindmøller, og mere bekymret for noget andet.

I 2021 udløber garantien for, at spunsvæggen ved Høfde 42 kan holde. I forvejen må man ikke bade én kilometer på hver side af giftdepotet ved Høfde 42. Gæt selv hvorfor …

Hvad vil ske med turismen, hvis vi ikke har fjernet giften, inden væggen giver op? Når 260 tons gift får frit løb? Selvom Blåvand eller Skagen næppe bliver ramt af farlige mængder gift, ville de så gå ramt forbi på turismekontoen, når tyskernes ferieparadis trækker negative overskrifter?

Hvad vil der ske med huspriserne og herlighedsværdien?

I 2018 var jeg en del af en gruppe, der lavede et Borgerforslag, for at få Folketinget til at lave en national handlingsplan for de ni store forureninger i Danmark. Deriblandt Høfde 42. Forslaget fik kun en brøkdel af de støtter, som et borgerforslag vedrørende havvindmøller fik.

Det giver om noget stof til eftertanke. For selvom man ikke har ondt af det, man ikke ser, så var det måske klogt, at interessere sig lidt for det alligevel.

Dina Raabjerg. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fastholder: - Jeg så ulven

Struer

Skur brændte ud

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce