Annonce
Kultur

Hærværksmænd har forklaret, hvorfor de ødelagde politibil

To mænd sigtes for hærværk og kan se frem til et erstatningskrav efter en løbetur over en patruljevogn i weekenden. Arkivfoto: Axel Schütt
Politiet retter en stor tak til nattelivet for hjælp i hærværkssag. Gerningsmændene endte med at melde sig selv. Forinden havde politiet fundet frem til deres identitet.
Annonce

Holstebro: To mænd på henholdsvis 17 og 18 år meldte sig i går til politiet med beskeden om, at det var dem, der havde begået hærværk mod en politibil natten til lørdag.

- Og det var et meget passende tidspunkt, for vi havde bilen pakket til at besøge dem. Deres navne lå klar på mit bord, forklarer politikommissær ved lokalpolitiet i Holstebro, Knud Lauridsen.

I stedet blev det sådan, at mændene, der begge kommer fra Holstebro, meldte sig selv. De var, mens en patrulje havde været på værtshuskontrol i Østergade, løbet op over bilen; fra køleren op over taget. Politiet kom hurtigt i besiddelse af videomateriale, som viser de hætteklædte mænds raid over bilen. Den ene person ser på videoen ud til at miste fodfæstet og falde ind i forruden, som knuses. Herefter flygter de fra stedet.

- Deres forklaring er, at det var drengestreger, der tog overhånd, men det er det ikke i vores verden. Det har derimod været en vigtig sag for os at opklare, fordi det kunne have fået vidtrækkende konsekvenser, hvis betjentene skulle på en hasteopgave, men ikke kunne det, fordi de ikke var i stand til at bruge bilen. Men så langt har gerningsmændene nok ikke tænkt, siger Knud Lauridsen.

- De henviser til andre videoer på nettet, hvor folk løber over en politibil, uden at der sker noget, tilføjer han om mændenes motivation til hærværket.

Politiet retter en stor tak til eksterne samarbejdspartnere som restauratører og Trygt Natteliv for hjælpen til at finde frem til de to personer.

Mændene sigtes for hærværk og kan se frem til et erstatningskrav, som, Knud Lauridsen vurderer, vil ligge på små 10.000 kroner for den ødelagte rude.

- I en lignende sag blev man desuden idømt en bøde på 3000 kroner, så man kunne gætte på, at det var i det leje, vi også befinder os i denne sag, vurderer politikommissæren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce