Annonce
Kultur

Hærværksmænd har forklaret, hvorfor de ødelagde politibil

To mænd sigtes for hærværk og kan se frem til et erstatningskrav efter en løbetur over en patruljevogn i weekenden. Arkivfoto: Axel Schütt
Politiet retter en stor tak til nattelivet for hjælp i hærværkssag. Gerningsmændene endte med at melde sig selv. Forinden havde politiet fundet frem til deres identitet.

Holstebro: To mænd på henholdsvis 17 og 18 år meldte sig i går til politiet med beskeden om, at det var dem, der havde begået hærværk mod en politibil natten til lørdag.

- Og det var et meget passende tidspunkt, for vi havde bilen pakket til at besøge dem. Deres navne lå klar på mit bord, forklarer politikommissær ved lokalpolitiet i Holstebro, Knud Lauridsen.

I stedet blev det sådan, at mændene, der begge kommer fra Holstebro, meldte sig selv. De var, mens en patrulje havde været på værtshuskontrol i Østergade, løbet op over bilen; fra køleren op over taget. Politiet kom hurtigt i besiddelse af videomateriale, som viser de hætteklædte mænds raid over bilen. Den ene person ser på videoen ud til at miste fodfæstet og falde ind i forruden, som knuses. Herefter flygter de fra stedet.

- Deres forklaring er, at det var drengestreger, der tog overhånd, men det er det ikke i vores verden. Det har derimod været en vigtig sag for os at opklare, fordi det kunne have fået vidtrækkende konsekvenser, hvis betjentene skulle på en hasteopgave, men ikke kunne det, fordi de ikke var i stand til at bruge bilen. Men så langt har gerningsmændene nok ikke tænkt, siger Knud Lauridsen.

- De henviser til andre videoer på nettet, hvor folk løber over en politibil, uden at der sker noget, tilføjer han om mændenes motivation til hærværket.

Politiet retter en stor tak til eksterne samarbejdspartnere som restauratører og Trygt Natteliv for hjælpen til at finde frem til de to personer.

Mændene sigtes for hærværk og kan se frem til et erstatningskrav, som, Knud Lauridsen vurderer, vil ligge på små 10.000 kroner for den ødelagte rude.

- I en lignende sag blev man desuden idømt en bøde på 3000 kroner, så man kunne gætte på, at det var i det leje, vi også befinder os i denne sag, vurderer politikommissæren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce