Annonce
Navne

Hædret for håndbold for udviklingshæmmede

Torben Vestergaard, præsident i Lions Holstebro, overrækker Lions Prisen Holstebro til Søren Frøjk, der er træner i TTH Holstebro Special Olympics. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Årets Lions Pris Holstebro går til TTH Holstebro Special Olympics.

Holstebro: - Med Lions-prisen støtter vi gerne sociale indsatser. I gør en stor social indsats i TTH Holstebro Special Olympics. Derfor får i Lions Prisen Holstebro 2019.

Afslørede Torben Vestergaard, præsident i Lions Holstebro onsdag aften i pausen ved en priscabaret på Holstebro Aktivitetscenter.

På vegne af teamet bag TTH Holstebro Special Olympics modtog Søren Frøjk prisen, der består af et diplom og 10000 kroner.

33 spillere er med i projektet med håndbold på mikshold for udviklingshæmmede. De er inddelt på tre hold og har seks trænere.

Special Olympics er en international idrætsorganisation, der henvender sig til personer med udviklingshandicap. Formålet er at tilbyde idræt af høj kvalitet og give udøverne gode idrætsoplevelser, der er med til at gøre dem mere selvstændige og opnå højere selvværd.

- Det betyder rigtig meget for spillerne at være med på et hold. Måske har de i starten ikke lyst til at være med på banen, men bare det at være med på holdet er vigtigt for dem, fortæller Søren Frøjk.

I begyndelsen har nogle af spillerne måske svært ved at gribe en bold. Men "øvelse gør mester".

- En øvelse, som spilleren først oplevede som svær og som pludselig lykkes, kan være med til at skabe en indre motivation og give stor glæde og energi, fortæller Søren Frøjk.

TTH Holstebro Special Olympics-holdet har flere gange været med til indløb sammen med ligaholdene i TTH Holstebro, og det er de meget begejstrede for at opleve.

- Elitespillerne er også flinke til at komme på besøg i gruppen, fortæller Søren Frøjk.

Trænerteamet består ud over ham af Jesper Byskov, Anne Mose, Sofie Mose, Jette Ellebæk og Mogens S. Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Kultur

Her bliver du taget virkelig godt imod

Annonce