Annonce
Holstebro

Fejlopereret førtidspensionist vandt i Lotto: - Jeg er så glad

- Efter noget fejlmedicinering og efterfølgende operation blev jeg totalt sat ud af spillet af flere følgesygdomme. Det har været en stor omvæltning til den hårde side, fordi der er så mange ting, jeg ikke længere kan, fortæller en kvinde fra Holstebro Kommune til Danske Spil. I sidste weekend var heldet med hende. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
En kvinde i tresserne skal dele milliongevinst med sin søn.

Holstebro: Sønnen havde ikke rigtigt set mailen, men hvor tit får man også lige besked om, at man er millionær?

Den meddelelse fik en søn og dennes mor i sidste weekend. Kvinden, der kommer fra Holstebro Kommune og er i tresserne, spiller med sin søn, og de vandt Millionærgarantien fra Lotto på en million danske kroner.

- Efter jeg lige havde fældet en tåre, måtte vi have samlet hele familien, så vi kunne komme ud at fejre det på en restaurant, fortæller kvinden, der ønsker at være anonym, til Danske Spil.

Kvinden, der er førtidspensionist, mor til tre børn og har tre børnebørn, forklarer, at livet modsat weekendens nyhed ikke altid var været rar ved hende. En fejloperation gav hende fysiske men.

- Jeg har været alene med mine børn igennem det meste af deres opvækst. Alligevel skulle de ikke mangle noget, så jeg tog ekstra vagter og havde gang i mange ting, siger hun og tilføjer om gevinsten:

- Åh, det er så vildt. Jeg er så glad. Selvom jeg kan leve på en sten, så er det jo sjovere ikke at være nødt til det. Og nu kan jeg forkæle mine børnebørn. Mine børnebørn betyder alt for mig. Det er dem, jeg lever for. Jeg havde faktisk formået at spare 75.000 kroner op til deling til dem i løbet af de sidste tre år. Det er mange penge for mig på en lille indkomst, men det har altid været en drøm for mig at kunne give dem en opsparing, så den har de fået nu. Og med gevinsten fra Lotto kan jeg jo forsøde deres liv endnu mere. Derudover skal min datter have et stort beløb.

Endelig har hun planer om en rejse, nye møbler og større gaver end vanligt under juletræet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce