Annonce
Erhverv

Hård konkurrence: Dagli Brugsen i Mejrup tager kampen op

Uddeler Lars Peter Nordensgaard fra Dagli Brugsen i Mejrup kan i høj grad mærke den nye konkurrencesituation, efter at REMA 1000 er åben. Foto: Johan Gadegaard
Helt som ventet kan Dagli Brugsen i Mejrup mærke den skærpede konkurrence fra REMA 1000. Men uddeler Lars Peter Nordensgaard giver ikke op. Men han lægger ikke skjul på, at det kræver tilpasninger og nye initiativer.

Mejrup: Det er efterhånden tre måneder siden, at REMA 1000 åbnede på Lægårdvej - lige på tærsklen til Mejrup.

Allerede før REMA 1000 åbnede, var det store spørgsmål, hvordan ville det gå med Dagli Brugsen midt i Mejrup.

Uddeler Lars Peter Nordensgaard er helt på det rene med, at butikkens konkurrencesituation har ændret sig markant.

Men han sætter sig ikke hen i et hjørne og siger, at det hele er uretfærdigt. Han har fået spørgsmålet mange gange, efter at REMA 1000 er åbnet blot en kilometer væk.

- Vi kan ikke andet end acceptere vilkårene og den øgede konkurrence. Vi har i mange år ikke haft den store konkurrence i Mejrup, så det stiller nye krav til os, siger Lars Peter Nordensgaard.

Konkurrencen har allerede haft konsekvenser. Tidligere lukkede butikken 21.00, men nu lukker butikken 19.45.

- Vores omsætning er faldet, og vi har sagt farvel til medarbejdere. Det handler meget om, at vi er dygtige nok til at omstille os på den nye konkurrence. Indtil videre er det ingen katastrofe, siger Lars Peter Nordensgaard, der lige nu arbejder på at finde det nye niveau, så man dagligt får bestilt det rigtige antal varer, når det gælder mælk, brød og kød.

Annonce

Lokalt engagement

Uddeleren har tænkt sig at tage kampen op.

- Vi skal differentiere os, så vi skiller os ud og har nogle varer, som man kun kan få hos os. Vi skal markere os ved, at vi har slagtervarer fra Slagter Bertelsen. Det handler om at finde på nyt, siger Lars Peter Nordensgaard, der kom til butikken i Mejrup i 2014.

Det handler i høj grad også om synliggørelse i lokalområdet Mejrup, der har oplevet stor tilflytning af unge familier de seneste år. Byen har også et stærkt forankret foreningsliv.

- Det er os, der bakker de lokale foreninger op. Vi støtter gerne lokale arrangementer og tiltag. Det handler om, at vi er synlige i lokalsamfund, så folk kan se, at vi er en vigtig medspiller, siger Lars Peter Nordensgaard, der selv er aktiv som fodboldtræner og spejderleder i Mejrup.

- Jeg kan jo kun opfordre kunderne til at bakke op om den lokale Dagli Brugsen. Vi får intet ud af at klage over den øgede konkurrence. Det er der overalt i Danmark, siger Mejrup-uddeleren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stjal otte dæk med alufælge

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce