x
Annonce
Erhverv

Hård konkurrence: Dagli Brugsen i Mejrup tager kampen op

Uddeler Lars Peter Nordensgaard fra Dagli Brugsen i Mejrup kan i høj grad mærke den nye konkurrencesituation, efter at REMA 1000 er åben. Foto: Johan Gadegaard
Helt som ventet kan Dagli Brugsen i Mejrup mærke den skærpede konkurrence fra REMA 1000. Men uddeler Lars Peter Nordensgaard giver ikke op. Men han lægger ikke skjul på, at det kræver tilpasninger og nye initiativer.

Mejrup: Det er efterhånden tre måneder siden, at REMA 1000 åbnede på Lægårdvej - lige på tærsklen til Mejrup.

Allerede før REMA 1000 åbnede, var det store spørgsmål, hvordan ville det gå med Dagli Brugsen midt i Mejrup.

Uddeler Lars Peter Nordensgaard er helt på det rene med, at butikkens konkurrencesituation har ændret sig markant.

Men han sætter sig ikke hen i et hjørne og siger, at det hele er uretfærdigt. Han har fået spørgsmålet mange gange, efter at REMA 1000 er åbnet blot en kilometer væk.

- Vi kan ikke andet end acceptere vilkårene og den øgede konkurrence. Vi har i mange år ikke haft den store konkurrence i Mejrup, så det stiller nye krav til os, siger Lars Peter Nordensgaard.

Konkurrencen har allerede haft konsekvenser. Tidligere lukkede butikken 21.00, men nu lukker butikken 19.45.

- Vores omsætning er faldet, og vi har sagt farvel til medarbejdere. Det handler meget om, at vi er dygtige nok til at omstille os på den nye konkurrence. Indtil videre er det ingen katastrofe, siger Lars Peter Nordensgaard, der lige nu arbejder på at finde det nye niveau, så man dagligt får bestilt det rigtige antal varer, når det gælder mælk, brød og kød.

Annonce

Lokalt engagement

Uddeleren har tænkt sig at tage kampen op.

- Vi skal differentiere os, så vi skiller os ud og har nogle varer, som man kun kan få hos os. Vi skal markere os ved, at vi har slagtervarer fra Slagter Bertelsen. Det handler om at finde på nyt, siger Lars Peter Nordensgaard, der kom til butikken i Mejrup i 2014.

Det handler i høj grad også om synliggørelse i lokalområdet Mejrup, der har oplevet stor tilflytning af unge familier de seneste år. Byen har også et stærkt forankret foreningsliv.

- Det er os, der bakker de lokale foreninger op. Vi støtter gerne lokale arrangementer og tiltag. Det handler om, at vi er synlige i lokalsamfund, så folk kan se, at vi er en vigtig medspiller, siger Lars Peter Nordensgaard, der selv er aktiv som fodboldtræner og spejderleder i Mejrup.

- Jeg kan jo kun opfordre kunderne til at bakke op om den lokale Dagli Brugsen. Vi får intet ud af at klage over den øgede konkurrence. Det er der overalt i Danmark, siger Mejrup-uddeleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce