Annonce
Erhverv

Hård konkurrence: Dagli Brugsen i Mejrup tager kampen op

Uddeler Lars Peter Nordensgaard fra Dagli Brugsen i Mejrup kan i høj grad mærke den nye konkurrencesituation, efter at REMA 1000 er åben. Foto: Johan Gadegaard
Helt som ventet kan Dagli Brugsen i Mejrup mærke den skærpede konkurrence fra REMA 1000. Men uddeler Lars Peter Nordensgaard giver ikke op. Men han lægger ikke skjul på, at det kræver tilpasninger og nye initiativer.

Mejrup: Det er efterhånden tre måneder siden, at REMA 1000 åbnede på Lægårdvej - lige på tærsklen til Mejrup.

Allerede før REMA 1000 åbnede, var det store spørgsmål, hvordan ville det gå med Dagli Brugsen midt i Mejrup.

Uddeler Lars Peter Nordensgaard er helt på det rene med, at butikkens konkurrencesituation har ændret sig markant.

Men han sætter sig ikke hen i et hjørne og siger, at det hele er uretfærdigt. Han har fået spørgsmålet mange gange, efter at REMA 1000 er åbnet blot en kilometer væk.

- Vi kan ikke andet end acceptere vilkårene og den øgede konkurrence. Vi har i mange år ikke haft den store konkurrence i Mejrup, så det stiller nye krav til os, siger Lars Peter Nordensgaard.

Konkurrencen har allerede haft konsekvenser. Tidligere lukkede butikken 21.00, men nu lukker butikken 19.45.

- Vores omsætning er faldet, og vi har sagt farvel til medarbejdere. Det handler meget om, at vi er dygtige nok til at omstille os på den nye konkurrence. Indtil videre er det ingen katastrofe, siger Lars Peter Nordensgaard, der lige nu arbejder på at finde det nye niveau, så man dagligt får bestilt det rigtige antal varer, når det gælder mælk, brød og kød.

Annonce

Lokalt engagement

Uddeleren har tænkt sig at tage kampen op.

- Vi skal differentiere os, så vi skiller os ud og har nogle varer, som man kun kan få hos os. Vi skal markere os ved, at vi har slagtervarer fra Slagter Bertelsen. Det handler om at finde på nyt, siger Lars Peter Nordensgaard, der kom til butikken i Mejrup i 2014.

Det handler i høj grad også om synliggørelse i lokalområdet Mejrup, der har oplevet stor tilflytning af unge familier de seneste år. Byen har også et stærkt forankret foreningsliv.

- Det er os, der bakker de lokale foreninger op. Vi støtter gerne lokale arrangementer og tiltag. Det handler om, at vi er synlige i lokalsamfund, så folk kan se, at vi er en vigtig medspiller, siger Lars Peter Nordensgaard, der selv er aktiv som fodboldtræner og spejderleder i Mejrup.

- Jeg kan jo kun opfordre kunderne til at bakke op om den lokale Dagli Brugsen. Vi får intet ud af at klage over den øgede konkurrence. Det er der overalt i Danmark, siger Mejrup-uddeleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce