Annonce
Holstebro

Hård konkurrence: Ældste pizzeria kæmper med underskud

Papatya i Lille Østergade kæmper en hård kamp for at tjene penge på at servere mad. Arkivfoto: Morten Stricker.
Papatya kommer ud med underskud for fjerde år i træk. 2019 kostede et minus på 273.000 kroner, men ejeren forventer, at 2020 bliver markant bedre. Andre restauranter i Holstebro kæmper ligeledes med at tjene penge på at drive spisested.
Annonce

Holstebro: De sidste årsregnskaber for 2019 er ved at blive offentliggjort.

I Holstebro er der en række spisesteder og restauranter blandt de nyeste regnskaber. Og tendensen er underskud eller et meget lille plus. Det er svært at tjene penge på at drive spisested.

Restaurant Papatya i Lille Østergade, der er byens ældste pizzeria, må for fjerde år i træk konstatere et minus. I 2019 var underskuddet på 273.000 kroner efter et minus på 306.000 kroner året før.

Indehaveren Gürkan Yatan forklarer underskuddene med, at der har været for mange ansatte.

- Det har vi fået tilpasset, så vi nu har det rigtige antal. Det går langt bedre i år end sidste år, siger ejeren, der er anden generation i restauranten, der har været i Holstebro i godt 30 år.


Vi har haft rigtig mange kunder under coronaen. Det er blevet vores fordel, at mange kender os, fordi vi har været her i mange år.

Gürkan Yatan


I restaurantens årsberetning lyder vurderingen af den økonomiske situation således.

"Omsætningen er forøget i forhold til sidste år, hvilket anses som tilfredsstillende, når der henses til konkurrencesituationen i byen. På trods af den stigende omsætning, er det ikke lykkedes at realisere overskud, hvilket ledelsen anser for utilfredsstillende. Det er ledelsens forventning, at der i det kommende år kan realiseres et positivt resultat."

Annonce

Corona-fordel

Papatya leverer især mad ud af huset, og det er blevet en fordel under coronaen, at alt salg er tale-away.

- Vi har haft rigtig mange kunder under coronaen. Det er blevet vores fordel, at mange kender os, fordi vi har været her i mange år. Vi har et overskud på 500.000 kroner indtil videre i 2020, så det ser anderledes positivt ud, siger Gürkan Yatan.

Han tror på fremtiden for pizzeriaet i Lille Østergade, selv om egenkapitalen er på minus 767.000 kroner efter fire år i træk med underskud.

- Vi har en fremtid, selv om vi har haft underskud i flere år. Det bliver der rettet op på, siger Gürkan Yatan, der tilbage i 2015 havde overskud på godt 200.000 kroner.

Et par andre eksempler er Golden Palace i Nørregade, der kom ud af 2019 med et minus på 22.074 kroner. Restaurant Sprød leverede et millionunderskud i 2018, men i 2019 blev det et lille overskud på 6.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Skøjtebanen tager form

Holstebro For abonnenter

Omtvistede minkgrave: Ny tvivlsom lov kan lovliggøre minkgrave - men måske i strid med grundloven

Annonce