Annonce
Struer

Håndsrækning: For 700.000 kroner blandet sommersjov

De sommersjove aktititeter for børn og unge i skolealderen i Struer Kommune er øremørket til at lukke de faglige huller efter coronalukningen iforåret. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Børn og unge i Struer Kommune har fået en ekstraordinær håndsrækning af Folketinget til at dække faglige huller i kølvandet på Coronalukningen
Annonce

Struer: Vandski-skole, workshop med bålmad og musikalsk legestue er titlerne på en del af de nye gratis sommertilbud til børn og unge i Struer Kommune.

Aktiviteter, der er blevet sat i gang af kommunens børne- og ungeforvaltning efter en håndsrækning på 700.000 kroner fra Folketinget.

Pengene er et ekstraordinært bidrag til aktiviteter i sommeren, der skal sikre, at alle danske børn og unge får den bedst mulige sommer i kølvandet på en lang periode, hvor mange tilbud har været midlertidigt lukket på grund af corona.

I kommunen er aktiviteterne  samlet under navnet "Sommersjov".

Annonce

Favner bredt

- Med aktiviteterne ønsker vi at sikre, at endnu flere børn og unge kan deltage i sjove, unikke og sunde aktiviteter hen over sommeren. Der er især fokus på at tilbud som favner bredt og som så vidt muligt er gratis, siger Claus Søndergaard Petersen fra Struer Kommune.

Aktiviteterne er blandt andet vandski-skole og bålmad med Michelin-kokken Jesper Krabbe på havnen i Struer, sommerlege med DGI på Thyholm, sommerdage på vandet i Bremdal og meget andet.


- Foråret har været præget af usikkerhed og konstante omstillinger. Familiers sommerferier er blevet udskudt, ændret og aflyst. Normale sociale relationer har været sat på pause. Det er vigtigt at børnene, når de starter igen i august, også er klar til at vende tilbage.

Rasmus Thøgersen, leder af Struer bibliotek.


Fra regeringens side har målet med de ekstraordinære penge til børn og unge været at hjælpe med til at lukke faglige huller, der kan være opstået hos nogle børn og unge som følge af skolelukningen.

Struer Bibliotek spiller derfor en stor rolle som arrangør af mange af aktiviteterne.

- Foråret har været præget af usikkerhed og konstante omstillinger. Familiers sommerferier er blevet udskudt, ændret og aflyst. Normale sociale relationer har været sat på pause. Det er vigtigt at børnene, når de starter igen i august, også er klar til at vende tilbage, siger Rasmus Thøgersen, der er leder af Struer bibliotek.

På Lydens Bys hjemmeside kan man se en fuld liste over alle de sommersjove aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce