Annonce
Navne

Håndboldmålmand kæmper med hjernerystelse

- Jeg synes, at der generelt skal være større fokus på hjernerystelser blandt folk, siger Nicholaj Vedel-Birch Andersen, der selv er berørt af langtidsvirkningerne fra en hjernerystelse. Foto: Rasmus Volf Pedersen
Den 19-årige håndboldmand fra TTH Holstebro, Nicholaj Vedel-Birch Andersen, er i et intensivt forløb for at komme tilbage på håndboldbanen efter en hjernerystelse.

Holstebro: En hjernerystelse kan være en alvorlig sag.

Det kan den 19-årige håndboldmand fra TTH Holstebro, Nicholaj Vedel-Birch Andersen, nikke til. Han blev nemlig sendt til tælling efter et styrt på sin cykel i begyndelsen af 2018. Siden har den unge målmand gennemgået et intensivt genoptræningsforløb i kampen for at komme tilbage på banen.

Nu ser det endelig ud til, at der er lys forude.

Nicholaj Vedel-Birch Andersen troede i begyndelsen, at cykeluheldet ikke betød noget. - Jeg render rundt og er lidt træt hele tiden, men jeg tror, at det er fordi, jeg har så meget at se til med skolen og sporten, fortæller Nicholaj i en pressemeddelelse.

Under en kamp i Aalborg går det helt galt. Nicholaj bliver ramt af et hårdt skud i hovedet men spiller videre. Et besøg hos lægen gav beskeden, at han formentlig havde fået en hjernerystelse. På trods af en pause fra håndboldspillet, fik han det ikke bedre. Derfor tog man fat i Holstebro Syn og Motorik, der behandler hjernerystelser. I december 2018 begyndte Nicholaj i et behandlingsforløb.

Ved Holstebro Syn og Motorik har neurooptometrist Lene Frigast gode erfaringer med at behandle de synsproblemer, som en hjernerystelse kan fremkalde: - Genoptræning af synet er den bedste behandling af en hjernerystelse, vurderer hun.

Annonce

Succesfuld genoptræning

Nicholajs genoptræning har været succesfuld. På fire måneder har han opnået resultater, som andre bruger år på at opnå. Han kan igen deltage i undervisningen på UCH Holstebro, hvor han er i gang med en HHX-uddannelse, og han er så småt i gang med den fysiske træning hos TTH Holstebro.

Han har endnu ikke afsluttet sin genoptræning. For Nicholaj lever drømmen om at spille håndbold på eliteplan stadig:

- Jeg vil virkelig gerne spille håndbold. Men lige så snart jeg kommer ind på banen, får jeg den tanke, at hvad nu hvis der sker noget, og jeg får et tilbagefald? Det tager hårdt på psyken, fortæller han.

Lige nu er planen, at han begynder til træning, når han føler sig klar.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

112

Kiosk ramt af indbrud

Annonce