Navne

Håndboldmålmand kæmper med hjernerystelse

- Jeg synes, at der generelt skal være større fokus på hjernerystelser blandt folk, siger Nicholaj Vedel-Birch Andersen, der selv er berørt af langtidsvirkningerne fra en hjernerystelse. Foto: Rasmus Volf Pedersen
Den 19-årige håndboldmand fra TTH Holstebro, Nicholaj Vedel-Birch Andersen, er i et intensivt forløb for at komme tilbage på håndboldbanen efter en hjernerystelse.

Holstebro: En hjernerystelse kan være en alvorlig sag.

Det kan den 19-årige håndboldmand fra TTH Holstebro, Nicholaj Vedel-Birch Andersen, nikke til. Han blev nemlig sendt til tælling efter et styrt på sin cykel i begyndelsen af 2018. Siden har den unge målmand gennemgået et intensivt genoptræningsforløb i kampen for at komme tilbage på banen.

Nu ser det endelig ud til, at der er lys forude.

Nicholaj Vedel-Birch Andersen troede i begyndelsen, at cykeluheldet ikke betød noget. - Jeg render rundt og er lidt træt hele tiden, men jeg tror, at det er fordi, jeg har så meget at se til med skolen og sporten, fortæller Nicholaj i en pressemeddelelse.

Under en kamp i Aalborg går det helt galt. Nicholaj bliver ramt af et hårdt skud i hovedet men spiller videre. Et besøg hos lægen gav beskeden, at han formentlig havde fået en hjernerystelse. På trods af en pause fra håndboldspillet, fik han det ikke bedre. Derfor tog man fat i Holstebro Syn og Motorik, der behandler hjernerystelser. I december 2018 begyndte Nicholaj i et behandlingsforløb.

Ved Holstebro Syn og Motorik har neurooptometrist Lene Frigast gode erfaringer med at behandle de synsproblemer, som en hjernerystelse kan fremkalde: - Genoptræning af synet er den bedste behandling af en hjernerystelse, vurderer hun.

Succesfuld genoptræning

Nicholajs genoptræning har været succesfuld. På fire måneder har han opnået resultater, som andre bruger år på at opnå. Han kan igen deltage i undervisningen på UCH Holstebro, hvor han er i gang med en HHX-uddannelse, og han er så småt i gang med den fysiske træning hos TTH Holstebro.

Han har endnu ikke afsluttet sin genoptræning. For Nicholaj lever drømmen om at spille håndbold på eliteplan stadig:

- Jeg vil virkelig gerne spille håndbold. Men lige så snart jeg kommer ind på banen, får jeg den tanke, at hvad nu hvis der sker noget, og jeg får et tilbagefald? Det tager hårdt på psyken, fortæller han.

Lige nu er planen, at han begynder til træning, når han føler sig klar.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Håndbold

Pytlick fik imponerende debut i forlænget pokaldrama

Holstebro

Efter tilbageslag: Motorvejsgruppe vil besøge ny transportminister

TTH Damer For abonnenter

Genlæs liveblog: TTH sled sig i kvartfinalen efter pokaldrama

112

Udrykning gik galt: Brandbil torpederede personbil

TTH Damer For abonnenter

Karakterer: Træfsikker debutant og hårdtkæmpende streg var blandt de bedste

Holstebro

Der er ikke plads til to i Holstebro: Solgt butik lukker ned

Kultur For abonnenter

Maria tog fra Struer til Aalborg og tilbage igen - i kajak

Holstebro

Trods dødsulykke: Ny usikkerhed om lukning af livsfarlige motorvejs-huller

Holstebro

Superdirektør-stilling splittes op: Henter ny social- og sundhedsdirektør

Annonce