Annonce
Navne

Hånd-, hofte- og knækirurgi forlænges med fem år på Regionshospitalet Holstebro

Professor og ledende overlæge Torben Bæk Hansen fra Ortopædkirurgisk Afdeling glæder sig over forlængelsen af universitetsklinikken. Foto: Kommunikation/Hospitalsenheden Vest
Universitetsklinikken for hånd-, hofte-, og knækirurgi på Regionshospitalet Holstebro, Hospitalsenheden Vest, fortsætter i yderligere fem år.

Holstebro: I oktober 2014 udnævnte Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Region Midtjylland klinikken for hånd-, hofte-, og knækirurgi på Regionshospitalet Holstebro til universitetsklinik.

Og siden er det kun gået fremad for Universitetsklinikken, og nu har to eksterne professorer givet klinikken tilladelse til at fortsætte yderligere fem år som universitetsklinik.

- Jeg ser forlængelsen med de fem år som resultatet af mange års målrettet og godt arbejde i universitetsklinikken. Specielt har vi arbejdet på at forbedre de kunstige led og ikke mindst forbedre patientforløbene, siger professor, ledende overlæge Torben Bæk Hansen, Ortopædkirurgisk Afdeling i Hospitalsenheden Vest, i en pressemeddelelse.

Annonce

Stærk forskningsenhed

Ortopædkirurgisk Afdeling har en forskningsenhed, som blev etableret i 2003 med tilknytning til Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Ortopædkirurgisk Afdeling indførte som den første afdeling i Danmark et prægraduat klinisk studieafsnit i 2004 med speciel træning af studerende i klinisk arbejde og teamdannelse med andre faggrupper.

Afdelingen underviser speciallægestuderende i ortopædkirurgi og medicinstuderende fra Aarhus Universitet og har et tæt forskningssamarbejde med en lang række danske og internationale samarbejdspartnere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Damer

TTH henter bagspiller i Nykøbing

Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce