Annonce
Holstebro

Håber du på en restvaccine? Så store (små) er dine chancer

Der er restvacciner at komme efter i Vestjylland, hvis man kan rykke hurtigt - og hvis man husker dagligt at tilmelde sig. Det er der mange, der gør. Arkivfoto: Morten Stricker
En daglig tilmelding kan føre til en restvaccine. Der er dog stor rift om at få et stik.

Vestjylland: Håbet lever hver dag for de folk, der indtaster deres navn, alder og telefonnummer, og derefter venter på det opkald, der fortæller, at en COVID-restvaccine venter på lige præcis dem.

Hvor stort er det håb så?

Niklas Heidelberg Wammen, der er strategi- og plankonsulent ved Hospitalsenheden Vest, sidder med overblikket over de seks vaccinesteder i Vestjylland (Herning, Holstebro, Lemvig,  Struer, Ringkøbing og Ikast).

Annonce

- Ser man på sidste uges tal, var der i gennemsnit 20 restvacciner per vaccinationssted. Nogle steder er der kun én restvaccine eller ingen overhovedet - andre gange kan der være 50, konkluderer han - og tilføjer, at det højeste antal restvacciner i sidste uge var i Ringkøbing, hvor der var 83 restvacciner på én dag.

Der er dog ikke markante forskelle på de seks vaccinationssteder i forhold til, hvor store deres overskudslagre er.

Din chance

Hvor meget rift er der så om vaccinerne?

Alle er velkomne til hver dag at registrere sig på Region Midtjyllands hjemmeside.

- Også her varierer det, hvor mange der registrerer sig hos de forskellige steder. Der er flest i de store kommuner. Det daglige antal, der søger om en restvaccine i Herning ligger på omkring 500, mens der i Holstebro nærmere er tale om godt 400. De andre steder ligger på 300-400, forklarer Niklas Heidelberg Wammen.

Lidt hurtig hovedregning viser altså, at med 400 henvendelser og 20 restvacciner er der fem procents chance for at få en opringning i Holstebro. Og den udregning er endda ikke helt rimelig, for de ældste kommer i første række, hvorefter der arbejdes vej ned ad alderslisten.

Restvaccine

På Region Midtjyllands hjemmeside kan man dagligt tilmelde sig og dermed stille sig i kø til en restvaccine.

Man skal tilmelde sig hver dag inden kl. 11. Tilmeldingen bliver slettet, når dagen er omme.

Man må gerne udfylde en formular hos hvert af de seks vaccinationssteder. Betingelsen er dog, at man i løbet af 30 minutter skal kunne nå frem til centret.

Man skal forvente at blive ringet op om restvacciner i tidsrummet kl. 11-16.

Der sorteres udelukkende efter alder, så de ældste bliver kontaktet først. Ihærdighed belønnes ikke, hvilket vil sige, at har man i ugevis dagligt ansøgt, giver det ikke en fordel.

- Vi oplever, at folk er kreative, når de tilmelder sig, ved at skrive i parentes, hvorfor de bør vaccineres. Men det skeler vi altså ikke til. Vi sorterer efter alder og intet andet. Vi har kunnet se, at alderen er faldet i forbindelse med, at flere og flere vaccineres, men vi ser dog stadigvæk nogle i 70 års-alderen, der tilmelder sig. Det kan skyldes, at de for eksempel har haft bøvl med at registrere sig, da der var rift om tiderne, og det er kun meningsfyldt, at de får en ny chance denne vej igennem, siger Niklas Heidelberg Wammen.

Og spildprocenten af vacciner? Den er nul.

- Vi får brugt alle vacciner, hvilket skyldes, at dette system fungerer så godt, som tilfældet er. Folk er gode til at tilmelde sig og tage telefonen, når vi ringer.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce