Annonce
Holstebro

Håb for at BR genåbner i Holstebro

Salling Group har planer om at genåbne 25 BR-butikker. En af dem kan blive i Holstebro. Men intet er sikkert. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Salling Group melder ud, at de har planer om at genåbne 25 Fætter BR-legetøjsbutikker i Danmark.

Holstebro: Intet er sikkert.

Men Fætter BR kan være på vej tilbage til Holstebro. Butikken i Nørregade lukkede brat ned, da selskabet bag kæden gik konkurs mellem jul og nytår.

Siden har der været meldinger frem og tilbage. Holstebro har været uden legetøjsbutik, efter at Toys'R'US også lukkede på grund af den samme konkurs.

Men nu kan børn med hang til legetøjsbutikker i Holstebro og omegn så småt begynde at glæde sig.

Salling Group, der har overtaget Fætter BR, melder nu ud, at de agter at åbne 25 butikker under det velkendte navn, BR. Der er ikke nævnt noget om i hvilken by, at BR åbner igen.

Administrerende direktør i Salling Group Per Bank ser frem til åbningen af de første BR-butikker:

- Med en landsdækkende BR-kæde og en stærk webshop sikrer vi, at der fremover bliver et univers, hvor man kan købe legetøj. Det ligger os meget på sinde, at børn fortsat kan have gode oplevelser med legetøj i fysiske butikker, og at legetøj forbliver en del af danskernes hverdag, siger Per Bank i en pressemeddelelse.

Salling Group står blandt andet bag kæderne Bilka, Føtex, Netto, Wupti.com og Salling Stormagasiner.

- Der er tale om et særdeles stærkt dansk brand, og de seneste ugers omtale af BR har understreget, at danskerne meget gerne vil holde liv i BR. Vi er nu i dialog med udlejere over hele landet for at sikre de bedste placeringer til de kommende BR-butikker, siger Per Bank.

De kommende 25 butikker forventes placeret bredt på tværs af Danmark. I løbet af foråret forventes placering af de kommende BR-butikker offentliggjort.

Den lukkede BR-butik i Holstebro nåede kun at have åbent ti dage i de nye lokaler efter en flytning i Nørregade.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce