Annonce
Holstebro

Gymnastik-folk valgt ind hos GymDanmarks øverste myndighed

Bent Busk blev valgt ind som suppleant i ordensudvalget, og Bettina Lydersen blev valgt som suppleant til bestyrelsen. Arkivfoto: Morten Stricker

Holstebro: Vestjysk Gymnastik Forening (VGF89) har i weekenden deltaget i repræsentantskabsmødet i København. Repræsentantskabsmødet er GymDanmarks øverste myndighed.

- Vi er glade for at kunne berette, at Bent Busk blev valgt ind som suppleant i ordensudvalget, et udvalg som er forbundets juridiske afdeling, og Bettina Lydersen blev valgt som suppleant til bestyrelsen. En bestyrelse, som leder forbundet politisk, strategisk og økonomisk. Vi glæder os til et godt samarbejde og ser frem til sammen at understøtte gymnastikkens udvikling og har allerede været med til at tage de første spadestik til GymDanmarks politiske program, skriver VGF89 i en pressemeddelelse.

Bent Busk er grundlæggeren af VGF89, og Bettina Lydersen er sportskoordinator i VGF89.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce