Annonce
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Rektor på Struer Statsgymnasium, Mads Brinkmann Pedersen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Færre elever betyder færre lærere i det kommende skoleår på Struer Statsgymnasium.

Struer: Rektor på Struer Statsgymnasium, Mads Brinkmann Pedersen, har været nødsaget til at skære i bemandingen med virkning fra det kommende skoleår. To årsværk - for at være helt præcis - og det er blandt underviserne, de er fundet.

Det fortæller rektor mandag morgen, efter at de implicerede har fået besked torsdag og fredag i den forgangne uge.

- Vi har måttet tilpasse efter de senere års elevaktivitetstilbagegang. Vi er gået et par klasser tilbage på STX (den almene studentereksamen, red.) på grund af mindre årgange, forklarer Mads Brinkmann Pedersen.

Og det er altså ikke fordi, de mulige elever er taget andre steder hen, det holder man nemlig øje med, lyder det.

Konkret betyder nedskæringen, at der skal siges farvel til to ansigter, mens andre skal ned i tid.

Annonce

En hård omgang

Jakob Thorgård, der er tillidsrepræsentant for de gymnasiale undervisere på Struer Statsgymnasium, er bestemt ikke glad for situationen.

- Det er træls, at vi skal ud i det her igen. Vi har været der før, og det er hårdt for enhver arbejdsplads at skulle igennem det her, siger han.

Der har ifølge tillidsrepræsentanten nu været tre fyringsrunder i det her leje de seneste fire år.

- To ting har udløst de runder her. Den ene er elevnedgang, og den anden er de besparelser, som den tidligere regering havde indført, fortæller Jakob Thorgård:

- Besparelserne er nu rullet tilbage igen, og det hjælper på, at vi ser lysere på fremtiden, men det er da klart, at elevnedgangen er en udfordring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce