Annonce
Struer

Gymnasiet må afskedige to lærere

Rektor på Struer Statsgymnasium, Mads Brinkmann Pedersen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det er en beklagelig dag i dag, lyder det fra rektor Mads Brinkmann Pedersen

Struer: Rektor på Struer Statsgymnasium har i dag måttet afskedige to lærere.

- Det er en beklagelig dag i dag, og jeg ville naturligvis både som rektor og arbejdsgiver ønske, at jeg ikke stod i den her situation, siger Mads Brinkmann Pedersen, som har orienteret de ramte lærere samt den øvrige lærerstab, der i alt består af 70 mennesker.

- Det skyldes, at vi afleverer 120 3.g'ere til sommer, mens der - som tingene ser ud lige nu - starter 76 i 1.g til august. Det er en aktivitetsnedgang, hvor der går fem klasser ud, og hvor forventningen er, at der starter tre, forklarer rektor.

Mads Brinkmann Pedersen ved endnu ikke præcist, hvor mange nye 1.g'ere, der kommer, men det bliver ikke lige så mange, som der stopper.

- Den samlede undervisningsopgave bliver mindre næste skoleår. Det kan vi se nu, og det er vi nødt til at reagere på. Både af hensyn til økonomien og til, at folk kan komme ud og søge nyt job, siger rektor.

De to lærere er afskediget med udgangen af dette skoleår.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce