Annonce
112

Oprydning tog 12 timer: Tankbil med 40 tons gylle væltede faretruende nær Storåen

Søndag formiddag væltede denne tankbil fra Maabjerg Bioenergy på Idomvej tæt på Storåen. Det tog 13 timer, inden der var ryddet op, men der strømmede ingen gylle ud i Storåen. Privatfoto: Claus Petersen
Det tog over 12 timer, før tankbil fra Maabjerg Bioenergi var rejst op igen, efter den var væltet med 40 tons gylle på smal vej - og tæt på Storåen.

Bur: Det var formentlig på grund af glatføre, at chaufføren mistede kontrollen over en tankvogn fra Maabjerg Bioenergy søndag formiddag omkring klokken 10.45. Lastbilen skred ud fra den smalle Idomvej nær Bur bro, og lastbilen væltede.

- Det ene hjulpar kom ud i rabatten, og tankvognen væltede langsomt om på siden, siger Claus Mogensen, der er direktør for både Maabjerg Bioenergy og for Struer Forsyning.

Både politi, Nordvestjysk Brand og Redning og kommunens miljøvagt blev tilkaldt - i øvrigt sammen med en entreprenør med en rendegraver, hvis der skulle ske et udslip.

Desuden blev der tilkaldt en ekstra tankbil fra Maabjerg Bionergy.

- Vi borede i hul i tanken og pumpede gyllen over i den anden tankbil. Og heldigvis skete der ingen udslip, siger Claus Mogensen.

Det er en strækning, hvor den smalle Idomvej snor sig tæt på Storåen - og hvor gyllen i værste fald kunne risikere at havne i storåen og føre til fiskedød.

- Men heldigvis skete der hverken personskade eller skade på miljøet. Det var kun lastbilen, som tog skade, siger direktøren.

Det blev dog en oprydning, som kom til at strække sig over næsten 13 timer og først var afsluttet klokken 23.30 søndag aften.

- Først skulle tanken tømmes, og derefter var det svært at komme frem med en egnet kran og få den placeret rigtigt, siger Claus Mogensen.

Selve tankvognen og trækkeren blev adskilt og rejst op hver for sig.

- Så samlet set tog det forholdsvis lang tid at få fjernet lastbilen og få ryddet op, siger Claus Mogensen.

Annonce
Tankbil fra Måbjerg Bioenergy væltede søndag nær Bur Bro. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce