Annonce
Rejser

Guide: Besøg et mikrobryggeri

Fanø Bryghus' bryggerbar har 17 forskellige øl på hanerne. Størstedelen er bryggeriets egne, men der er også plads til at have andre mikrobryggeriers øl på hanerne. Arkivfoto: Flemming Larsen
Danmark har et væld af gode mikrobryggerier, som er spredt ud over hele landet. Selvom mange af de små bryggeriers kreationer kan nydes i byernes ølbarer og restauranter, kan det godt betale sig at tage en tur ud i sommerlandet og smage øllene, der hvor de bliver brygget. Her guider vi til tre bryghuse, som har åbent for besøgende, og hvor man kan få en bid mad, mens man smager de forskellige øltyper.
Annonce
Annonce

1 Sidste bryghus før England

Fanø Bryghus ligger i nyrenoverede lokaler en kort gåtur fra færgehavnen i Nordby. Renoveringen af bryghuset indebar blandt andet en udendørs træterrasse, hvor det er muligt at nyde bryggeriets egne øl direkte fra fad. Øllene i de 17 fadølshaner skifter, og med et sortiment, der blandt andet består af forskellige øltyper som pilsner, IPA, brown ale og stout, skulle der være noget for de fleste ganer.

For dem, der ikke skal have øl, har baren et udvalg af vand, kaffe og vin.

Bryggeriet bliver ved sin læst og lader andre om at lave maden. I løbet af højsæsonen er der derfor skiftende foodtrucks parkeret ved terrassen, så gæsterne kan få stillet sulten.

Fanø Bryghus ligger på adressen Strandvejen 5 i Nordby.

Læs mere på www.fanøbryghus.dk eller på Facebook, hvor der også bliver opdateret med aktuelle åbningstider.

Ærø Bryggeri ligger i landsbyen Store Rise midt på Ærø. Det er muligt at komme dertil med øens gratis rutebiler. PR-foto
Annonce

2 Tag plads i bryggerihaven

Ærø Bryggeris café og bryggerihave kan besøges i juli og august, hvor der er åbent daglig fra klokken 11.30 til 16. Bryggeriet ligger cirka fem kilometer fra Ærøskøbing, så der er ikke længere, end at turen kan tages på cykel. Alternativt kan man tage rundt på øen med de gratis rutebiler. I caféen kan man smage på udvalget af bryggeriets egne øl, hvoraf de fleste kan fås i en økologisk udgave, og spise en frokostplatte. Maden er lavet efter princippet, at det skal være gode råvarer, enkelt og smagfuldt.

Det nuværende bryggeri har eksisteret siden 2004, men allerede i 1926 blev der brygget øl på adressen under navnet Rise Bryggeri.

Det er også muligt at købe øl i bryggeriets gårdbutik, som er åben det meste af året. I maj og juni er gårdbutikken åben alle dage på nær søndag.

Ærø Bryghus ligger i Rise på Vandværksvej 5.

Læs mere på www.risebryggeri.dk.

Annonce

3 Skov, hav og humle

I det sydlige Djursland ligger Mols Bjerge, Fregatten Jylland og Ebeltofts kringlede brostensbelagte gader. Cirka 10 kilometer fra Syddjurs’ største by ligger Ebeltoft Gårdbryggeri, som er kendt for sine håndbryggede sodavand og øl.

I bryggeriets taproom og café er det muligt at smage på de mange forskellige øltyper og købe pølser, som man selv kan grille. Det er også muligt at tilberede sin egen medbragte mad, og der er god plads i de landlige omgivelser mellem skov og vand.

I juni, juli og august holder bryggeriets café åbent alle dage undtagen søndag fra 11 til 19.

Ebeltoft Gårdbryggeri holder til på adressen Skovgårde Bygade 4.

Læs mere på bryggeriets hjemmeside: www.ebeltoftgaardbryggeri.dk.

Der er mange attraktioner i området omkring Ebeltoft Gårdbryggeri. Ree Safaripark, Fregatten Jylland og Mols Bjerge ligger alle sammen en kort køretur væk. PR-foto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

For 10 år siden: Da Rikke fik varmet tæerne, vandet stod højt, og politikerne afsatte 500.000 kroner til at bekæmpe vandet

Annonce