Annonce
Struer

Grydelåg, saxofon og kompressor: Struer forsøgte at lave et brag

Det er ikke hver dag, at man får chancen for at brage grydelåg imod hinanden som en del af et større formål. Foto: Morten Stricker

Struerboerne skulle lørdag klokken 12.00 forsøge at lave så meget larm som muligt i forbindelse med byens lydfestival.

Annonce

Struer: Det er ikke ofte, at en borgmester opfordrer byens borgere til at lave så meget larm som overhovedet muligt, men det var tilfældet lørdag. Lige inden klokken slog 12.00 havde borgmester Mads Jakobsen nemlig taget opstilling ved rådhuset, hvor han via en megafon talte ned fra tre, hvorefter dem der var tilstede skulle larme så meget som overhovedet muligt.

Struerboerne var mødt talstærkt op til dagens arrangement, selvom regnen truede, lige inden larmen skulle indledes. Der var både dem der havde taget kompressor, saxofon og grydelåg med, og så var dem der bare kom med hænder og mund. I fællesskab forsøgte de at larme så meget som overhovedet muligt i cirka tre minutter. Det hele var arrangeret af Struer Tracks, som er en festival for lydkunst i Struer, og som er formet på baggrund af Struers brand som "lydens by".

En af dem som var mødt op for at lave noget larm, var 38-årige Carsten Esbensen fra Struer. Han havde valgt et af de mere elegante larmeredskaber i form af en saxofon.

- Da jeg læste, hvad det gjaldt om, og at det handlede om hvor langt væk Struer kunne høres, synes jeg det var en rigtig sjov idé. Jeg synes det er vigtigt, at vi forsøger at forstætte som lydens by, også selvom det skulle blive uden B&O, siger Carsten Esbensen, som til dagligt er underviser på musikskolerne i Struer og Lemvig, og tilføjer at det også er sjovt bare at larme for larmens skyld.

Da larmen var på sit højeste nåede den 93 decibel, og flere var helt forpustede bagefter. En af dem som ikke var mødt op til lørdagens arrangement var Daniel Noti. Han synes at det er en rigtig god idé at fejre Struer som "lydens by", men bare på en lidt anden måde.

- Jeg synes det havde været bedre at lave en koncert hernede ved rådhuset. Jeg synes ikke, at det giver så meget mening bare at larme, siger han.

Jeg synes det er vigtigt, at vi forsøger at forstætte som lydens by, også selvom det skulle blive uden B&O.

Carsten Esbensen, Struer.
Der blev brugt en del ilt, da der skulle larmes igennem. Foto: Morten Stricker.
Annonce

Opmærksomhedsskabende

Da den værste larm havde lagt sig og både ældre, unge, kvinder og mænd var færdig med at larme, var det en tilfreds borgmester som reflekterede lidt over, hvad man egentligt kan bruge sådan en omgang larm til.

- Det er noget som der kan skabe opmærksomhed til området, og noget som folk kan samle sig om. Selve larmen er der måske ikke så stor gevinst ved, men hvis vi kan vise, at der er hold i at vi er lydens by, så vil det skabe positive associationer, siger Mads Jakobsen, som i dagens anledning var ankommet i sin larmende traktor.

Festivallederen for "Struer Tracks" var også tilfreds med udbytte og opbakning.

- Man starter altid med at have vilde forventninger til fremmødet, og så går man her nogle timer inden og tvivler på, om der overhovedet møder nogen op. Fremmødet var godt og vi fik lavet noget larm, siger Jacob Kreutzfeldt, som også mener at imaget som lydens by skal fastholdes.

- "Lydens by" handler jo i høj grad om, at byen er meget præget af B&O, men der er jo også noget universelt i at hylde at lyd er lig med liv, og det er noget som er sjovt at samle borgerne om, siger Jacob Kreutzfeldt, efter at den massive lyd klokken 12 var blevet erstattet af de sædvanlige baggrundslyde i form af mågeskrig, billyde og afdæmpet snak.

Lydfestivalen kører fra den 2-18 juni.

I forbindelse med lydfestivalen er der sat en konstruktion med en masse fløjter op i centrum. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce