Annonce
Holstebro

Grundlagde firma for 60 år siden: Lokal vognmand er død

Vognmand Ejler Christian Knudsen er død i en alder af 85 år. Privatfoto

Vognmand Ejler Christian Knudsen fra Holstebro er død i en alder af 85 år.

Holstebro: Vognmand Ejler Christian Knudsen døde tirsdag den 12. februar i en alder af 85 år.

Han vil først og fremmest blive husket for grundlæggelsen af vognmandsfirmaet, Ejler Chr. Knudsen. Det er 60 år siden, at vognmanden fra Holstebro startede op på Struervej med en enkelt lastbil.

Efter en afstikker til Døesvej blev firmaet for alvor etableret på Banetoften. Derefter kom flytningen til den nuværende destination på Rasmus Færchs Vej i Holstebro.

Engagementet i virksomheden var stort fra første til sidste dag hos grundlæggeren. Han trak sig tilbage fra den daglige drift i slutningen af 1990'erne, hvor det var en naturlig opgave for sønnerne at drive virksomheden videre. I dag er det sønnerne Hans Jørgen og Peder Ole, der styrer de 60 medarbejdere i vognmandsfirmaet. Datteren Ingeborg bor i Slagelse.

Ejler Christian Knudsen blev ved med at komme i virksomheden, efter at han havde trukket sig i baggrunden. Han blandede sig ikke direkte i driften, men der blev altid lyttet, når han sagde noget eller kom med et godt råd.

Hjemmet på Banetoften var omdrejningspunktet for familien. Hustruen Karen, der døde for få år siden, var en meget stor støtte for Ejler og hele familien. Hun engagerede sig også i virksomhedens trivsel. Det var et meget åbent hjem, hvor venner og familie kom med glæde.

Ejler Christian Knudsen var kendt for sit engagement og omsorg for sine medarbejdere. De gik aldrig forgæves til ham for et godt råd eller en hjælpende hånd.

De sidste leveår blev præget af sygdom, hvor han var ramt af demens. Han levede sit sidste år på plejehjemmet Mellemtoften.

Han efterlader sig tre børn, 13 børnebørn og fem oldebørn. Med tre nye oldebørn på vej.

Ejler Christian Knudsen bliver bisat fra Måbjerg Kirke lørdag den 16. februar klokken 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kiosk ramt af indbrud

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

Annonce