Mærkedage

Grundfos-chefen fik pludselig tid til andet

Jens Jørgen Madsen, der torsdag 1. august fylder 70 år, arbejdede i Grundfos fra 1975 til 2006 - de sidste fire år som topchef. Grundfos/Ritzau Scanpix
En dramatisk afsked fra Grundfos gav tid til en længere tredje alder til direktør og bestyrelsesformand Jens Jørgen Madsen, der 1. august fylder 70 år.

70 år: Karrieren hos Grundfos stoppede noget tidligere end planlagt. Men Jens Jørgen Madsen, der torsdag 1. august fylder 70 år, har fået det bedste ud af en længere tredje alder.

Han havde arbejdet for den kendte pumpekoncern fra Bjerringbro i 32 år - 15 af dem i direktionen - da han overraskende og dramatisk måtte sige farvel i november 2006.

Jens Jørgen Madsen havde i knap fire år leveret strålende resultater som øverste direktør i Grundfos. I øvrigt som den første på den post fra uden for Due Jensen-familien.

Men han ragede uklar med bestyrelsesformanden, Niels Due Jensen.

Ifølge medieomtale af sagen var de to uenige om, i hvor høj grad Grundfos' fokus på social ansvarlighed og bæredygtighed måtte hæmme koncernens økonomiske vækst.

Uenighederne var angiveligt små, men Niels Due Jensen stod fast på betydningen af de principielle værdier, og så måtte direktøren træde af.

Jens Jørgen Madsen behøvede dog ikke sidde på sin flade, da tilbuddene om bestyrelsesposter hurtigt strømmede ind. Han har derfor siddet rundt om bordet hos blandt andre vindueskoncernen Velux og Lego-pengetangen Kirk Kapital.

Samtidig var der tid til at se mere til familien, file på goldhandicappet og - kvit og frit - yde bistand til unge iværksættere.

I 2014 mistede han sin kone til kræft efter 15 års sygdom, og erfaringerne med et usmidigt sygehusvæsen blev drivkraften til hans næste projekt. Jens Jørgen Madsen samlede nemlig en lang række anbefalinger fra forløbet.

Jens Jørgen Madsens anbefaling blev taget godt imod, og han har siden hen talt på konferencer og møder for tusindvis af ledere i sundhedssystemet.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

16-årig slået med knytnæve

Holstebro For abonnenter

Han havde fjernvarmenettet i hovedet

112

Lastbilchauffør var påvirket af narko

112

Anholdt efter nabostrid

Holstebro

Syvårige Madicken skal bruge over en time på at komme hjem med bussen

HB For abonnenter

Et point var næsten tyveri, men 'Zetter' ville have alle tre

Holstebro

Borgerlige vielser vinder over kirkebrylluppet

Struer

Nu kan man igen bade ved Sunddraget: Badeforbud på grund af forurening ophævet

Annonce