Annonce
Struer

Grundejere ønsker sig en ny vej ved Sejlhusene

Beboerne i Sejlhusene ønsker sig en ny og trafiksikker adgangsvej til og fra boligområdet, og kommunen vil gerne udskifte belysningen i krydset Fjordvejen - Havne Allé. To ønsker, der kan kombineres i en samlet løsning i løbet af 2022, hvis det står til Struer Kommune. Arkivfoto: Frede Stengaard
Beboerne i boligområdet ved fjorden drømmer om en ny trafiksikker vej fra krydset Fjordvejen - Havne Allé: God idé, men udgifterne klarer i selv, er kommunens svar
Annonce

Struer: To ønsker kan blive løst i et snuptag, hvis enderne kan nå sammen ved Fjordvejen.

Lysreguleringen på Fjordvejen - Havne Allé er nemlig ved at være så gammel, at den trænger til at blive skiftet ud. Ønsket om at gøre noget ved krydset falder sammen med et ønske fra Grundejerforeningen Sejlhusene.

Annonce

Mere trafik

Foreningen har henvendt sig til kommunen med et ønske om at få sløjfet den nuværende indkørsel til boligerne, så den kan erstattes med en ny vej fra krydset og ind til området.

I øjeblikket bygger Struer Boligselskab 12 almene boliger på seks af grundene ved Sejlhusene, og i 2020 er mange af de øvrige grunde solgt til private. Det vil øge trafikken til og fra husene.

Trafikanterne skal i dag over en dobbeltrettet cykelsti og et fortov uden en lysregulering, når de skal ind og ud fra området. Det mener grundejerforeningen er et problem for trafiksikkerheden.

Annonce

Øget sikkerhed

- Heldigvis er der ikke sket alvorlige ulykker indtil nu, men med den forøgede trafikmængde bør der fra kommunens side allerede nu foretages de nødvendige skridt til at øge sikkerheden ved til- og frakørsel fra matriklen, skriver foreningens formand, Morten Kenhof, således i en ansøgning til kommunen.

Foreningen foreslår også, at hastigheden på strækningen på Fjordvej inde fra byen og frem til krydset sættes ned til 50 kilometer i timen.

Annonce

Klar i 2022

Det vil koste kommunen 560.000 kroner at renovere lysreguleringen. Skal der et ekstra, nyt ben på krydset, så vil det koste 180.000 kroner yderligere. En merudgift som grundejerforeningen skal betale.


- Hvis vi kan finde en løsning, så er det vores udgangspunkt, at begge projekter kan gennemføres næste år.

Marianne Bredal (V), formand for teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune


Det vil også kræve både politiets og Banedanmarks godkendelse, hvis lysreguleringen skal bygges om.

- Hvis vi kan finde en løsning, så er det vores udgangspunkt, at begge projekter kan gennemføres næste år. At lave tingene i en samlet løsning passer fint, siger formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget, Marianne Bredal (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce