Annonce
Holstebro

Grisekød udlagt tæt på stedet hvor ulven blev skudt

Fotografierne, som Ulvetracking netop har taget, dokumenterer, at svinekød er lagt ud i de områder, ulven færdes. Foto: Ulvetracking Danmark

Stråsø: Ulvetracking Danmark, der blandt andet følger ulvene i Stråsø Plantage tæt, har nu dokumenteret med billeder, at der udlægges grisekød i skoven.

- Det sker blot et par hundreder meter fra det sted, hvor en ung ulv blev skudt i april, og i et område, hvor Naturstyrelsen tydeligt markerer, at der er ulveovervågning med vildtkameraer, siger Erik Poulsen, der er redaktør af facebooksiden 'Her er ulven i Danmark' og kandidat for Venstre til EU-parlamentsvalget.

Det er uklart, hvor formålet med udlægningen er, men der har længe verseret rygter om, at husdyr og slagteriaffald skal bruges til at lokke ulve i en fælde, så de kan blive udstyret med et gps-halsbånd. En anden mulighed er, at det er naturfotografer, der ønsker at få ulvene i området på skudhold, skriver Erik Poulsen i en pressemeddelelse.

Hjulspor viser, at der formentlig er benyttet en firhjulstrækker til at aflevere grisekødet. Det bør derfor være muligt for Naturstyrelsen at identificere på vildtkameraerne, hvem der har gjort det.

Ulveforsker Peter Sunde fra Aarhus Universitet har tidligere i Dagbladet advaret mod netop udlægning af slagteriaffald, da det kan få ulven til at opgive sin skyhed overfor mennesker

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mange vælger fisk til julemaden

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce