Annonce
Holstebro

Grisekød udlagt tæt på stedet hvor ulven blev skudt

Fotografierne, som Ulvetracking netop har taget, dokumenterer, at svinekød er lagt ud i de områder, ulven færdes. Foto: Ulvetracking Danmark
Annonce

Stråsø: Ulvetracking Danmark, der blandt andet følger ulvene i Stråsø Plantage tæt, har nu dokumenteret med billeder, at der udlægges grisekød i skoven.

- Det sker blot et par hundreder meter fra det sted, hvor en ung ulv blev skudt i april, og i et område, hvor Naturstyrelsen tydeligt markerer, at der er ulveovervågning med vildtkameraer, siger Erik Poulsen, der er redaktør af facebooksiden 'Her er ulven i Danmark' og kandidat for Venstre til EU-parlamentsvalget.

Det er uklart, hvor formålet med udlægningen er, men der har længe verseret rygter om, at husdyr og slagteriaffald skal bruges til at lokke ulve i en fælde, så de kan blive udstyret med et gps-halsbånd. En anden mulighed er, at det er naturfotografer, der ønsker at få ulvene i området på skudhold, skriver Erik Poulsen i en pressemeddelelse.

Hjulspor viser, at der formentlig er benyttet en firhjulstrækker til at aflevere grisekødet. Det bør derfor være muligt for Naturstyrelsen at identificere på vildtkameraerne, hvem der har gjort det.

Ulveforsker Peter Sunde fra Aarhus Universitet har tidligere i Dagbladet advaret mod netop udlægning af slagteriaffald, da det kan få ulven til at opgive sin skyhed overfor mennesker

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce