Annonce
Navne

Grethe stopper i Coop efter 47 år

Grethe Kristensen er et kendt ansigt i SuperBrugsen i Struer. Hun stopper nu efter 47 år i Coop-kæden. Foto: A.P. Christensen
Grethe Kristensen havde sin første arbejdsdag i Brugsen i Gimsingcentret i 1972, så hun har været med hele vejen. I starten af det nye år er det imidlertid slut for den 64-årige Grethe, der har valgt at forlade arbejdsmarkedet.

STRUER: - På den ene side glæder jeg mig da utroligt meget til at få den frihed, der følger med, når man forlader arbejdsmarkedet, men på den anden side bliver det da også lidt vemodigt at skulle sige farvel til kunderne og kollegerne.

Sådan lyder meldingen fra områdeleder Grethe Kristensen, der efter 47 år i Coop-kæden har valgt at stoppe i starten af det nye år for at gå på efterløn.

Hun startede i Brugsen i Gimsingcentret i 1972 og flyttede med til Bredgade og i 1991 til Smedegade, hvor man i dag finder SuperBrugsen. Og de faste kunder i SuperBrugsen kender godt Grethe, der normalt huserer i bagerafdelingen - eller forområdet, som det hedder i fagsproget. Grethe kender også rigtig mange kunder - måske ikke alle med navns nævnelse, men i det mindste af udseende. Og Grethes store berøringsflade omfatter også de mange medarbejdere, der i tidens løb har været hendes kolleger på arbejdspladsen.

- Som regel er jeg altid en glad person, og det er også med den positive indstilling, at jeg hver dag er mødt ind på arbejde. Men man skal jo også stoppe, mens legen er god - og det blev altså nu, siger Grethe med sit karakteristiske smil.

Hun tager den travle december måned med i SuperBrugsen og stopper i starten af januar.

- Jeg glæder mig til at få mere tid til mine seks børnebørn, der bor i Odense, Aarhus og her i Struer, og så har jeg et golfsæt, der er ved at være lidt støvet. Det skal i gang igen på banen i Humlum, siger Grethe Kristensen, der har en god mavefornemmelse med beslutningen.

- Jeg forstår og respekterer Grethes beslutning. Hun har været en kulturbærer og en del af huset i mange år, og vi går nu på jagt efter at finde hendes efterfølger, siger uddeler Kenneth Præstekjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Kultur

Her bliver du taget virkelig godt imod

Annonce