Annonce
Navne

Grethe stopper i Coop efter 47 år

Grethe Kristensen er et kendt ansigt i SuperBrugsen i Struer. Hun stopper nu efter 47 år i Coop-kæden. Foto: A.P. Christensen
Grethe Kristensen havde sin første arbejdsdag i Brugsen i Gimsingcentret i 1972, så hun har været med hele vejen. I starten af det nye år er det imidlertid slut for den 64-årige Grethe, der har valgt at forlade arbejdsmarkedet.

STRUER: - På den ene side glæder jeg mig da utroligt meget til at få den frihed, der følger med, når man forlader arbejdsmarkedet, men på den anden side bliver det da også lidt vemodigt at skulle sige farvel til kunderne og kollegerne.

Sådan lyder meldingen fra områdeleder Grethe Kristensen, der efter 47 år i Coop-kæden har valgt at stoppe i starten af det nye år for at gå på efterløn.

Hun startede i Brugsen i Gimsingcentret i 1972 og flyttede med til Bredgade og i 1991 til Smedegade, hvor man i dag finder SuperBrugsen. Og de faste kunder i SuperBrugsen kender godt Grethe, der normalt huserer i bagerafdelingen - eller forområdet, som det hedder i fagsproget. Grethe kender også rigtig mange kunder - måske ikke alle med navns nævnelse, men i det mindste af udseende. Og Grethes store berøringsflade omfatter også de mange medarbejdere, der i tidens løb har været hendes kolleger på arbejdspladsen.

- Som regel er jeg altid en glad person, og det er også med den positive indstilling, at jeg hver dag er mødt ind på arbejde. Men man skal jo også stoppe, mens legen er god - og det blev altså nu, siger Grethe med sit karakteristiske smil.

Hun tager den travle december måned med i SuperBrugsen og stopper i starten af januar.

- Jeg glæder mig til at få mere tid til mine seks børnebørn, der bor i Odense, Aarhus og her i Struer, og så har jeg et golfsæt, der er ved at være lidt støvet. Det skal i gang igen på banen i Humlum, siger Grethe Kristensen, der har en god mavefornemmelse med beslutningen.

- Jeg forstår og respekterer Grethes beslutning. Hun har været en kulturbærer og en del af huset i mange år, og vi går nu på jagt efter at finde hendes efterfølger, siger uddeler Kenneth Præstekjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce