Annonce
Holstebro

Gravsten mod hundelorte: Kun én gang de sidste 14 dage har der været problemer

- I de sidste 14 dage har jeg kun en enkelt gang måttet fjerne en hundelort. Før kunne det være dagligt, så det har været effektivt, siger Thomas Borg Jakobsen. Foto: Morten Stricker
- Én lagde på et tidspunkt en lille buket blomster ved stenen. Det var meget sjovt, fortæller Thomas Borg Jakobsen, der har succes med et nyt våben mod "glemsomme" hundejere.

Holstebro: Nogle synes, det er vildt sjovt.

Andre at det er lidt plat grænsende til det ufølsomme.

Men at det virker, kan ingen tage fra Thomas Borg Jakobsen.

På et lille græsstykke ud til en offentlig sti, der tilhører hans grund på Ole Rømers Vej, har han opstillet en lille gravsten, der har sat en effektiv stopper for, at han dagligt skal rydde op efter dovne hundeejere.

- Jeg har selv hund. Jeg har intet mod hunde. Men jeg er træt af, at så mange ikke gider samle efterladenskaberne op, fortæller Thomas Borg Jakobsen.

Han fortæller, at han går meget op i sin have, og at han gerne vil have, at der ser ordentligt ud på hans grund:

- Hunden kan jo ikke gøre for, at den skal af med noget. Det skal de jo, når der er ude at gå. Men den, der lufter hunden, kan jo i det mindste samle det op, siger Thomas Borg Jakobsen.

- I de sidste 14 dage har jeg kun en enkelt gang måttet fjerne en hundelort. Før kunne det være dagligt, så det har været effektivt, siger Thomas Borg Jakobsen.

Annonce

Ingen under

Stenen, der er støbt i beton, har han fået en bekendt til at lave. Bogstaverne er trykt ned i, og på afstand ligner det en ægte gravsten.

- Jeg har da fået en del sjove kommentarer, fortæller Thomas Borg Jakobsen.

- Én lagde på et tidspunkt en lille buket blomster ved stenen. Det var meget sjovt.

Men i den seriøse ende, så har Thomas Borg Jakobsen overvejet, om stenen ville virke stødende på nogen.

- Hensigten er, at den skal gøre hundelufterne opmærksomme på, at det er dem, der har ansvaret og ikke hunden. Jeg synes ærlig talt, at det er ulækkert, at man ikke samler op efter ens hund. Og det prøver jeg så at gøre opmærksom på på en anderledes måde.

Bare for at slå det helt fast. Der ligger altså ikke en doven hundelufter under stenen?

- Det kan jeg garantere, at der ikke gør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce