Annonce
Struer

Gravearbejdet til kunstgræsbane er i fuld gang

De seneste dage har det været perfekt vejr til at grave det øverste muldlag af. Foto: Allan Damgaard
Entreprenør Ingolf Jakobsen er i fuld gang med at klargøre underlaget til den nye kunstgræsbane i Struer Idrætspark. Det er første gang, at entreprenørfirmaet fra Linde er med til at etablere en kunstgræsbane.
Annonce

Struer: Anlæggelsen af den nye kunstgræsbane i Struer Idrætspark er i fuld gang.

Det første spadestik blev taget 1. august af borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), og derefter kunne de tunge maskiner fra entreprenørfirmaet Ingolf Jakobsen fra Linde tage over. I begyndelsen af måneden var vejret dog af tvivlsom karakter i forhold til gravearbejdet. Men de seneste dage har det været perfekt, og derfor skrider arbejdet i øjeblikket godt frem.

- Vejret er temmelig afgørende, og vi skulle helst undgå de skybrud, som der har været nogle stykker af i denne måned, siger Ingolf Jakobsen.

Han betegner det som almindeligt entreprenørarbejde at klargøre underlaget til den nye kunstgræsbane.

- Vi skal have mulden skrabet af, og så skal der sand og grus på. Der skal desuden laves dræn og et opsamlingsbassin, hvis der skulle komme for store mængder vand, siger Ingolf Jakobsen.

Det er første gang, at entreprenørfirmaet fra Linde er med til at etablere en kunstgræsbane, og det er tilmed en miljørigtig en af slagsen.

Struer Kommune har ad flere omgange bevilget i alt 5,1 millioner kroner til kunstgræsbanen. På den nye bane i Struer er det på kunstgræsbaner hyppigt anvendte gummigranulat, der forurener i naturen, skiftet ud med et granulat af varmebehandlet kork, der ikke forurener.

Struer Kunstgræs har i forbindelse med projektet haft kontakt med en fodboldklub i Fredericia, der har gode erfaringer med netop korkgranulat.

Struer Kunstgræs er en sammenslutning af de lokale fodboldklubber, der alle står bag den nye kunstgræsbane.

Vejret er temmelig afgørende for sådan et arbejde, og vi skulle helst undgå disse skybrud, som der har været nogle stykker af i denne måned.

Ingolf Jakobsen, entreprenør

Annonce

Firma fra Silkeborg

Det er Winther Sport & Fritid fra Silkeborg, der skal anlægge selve kunstgræsbanen. Firmaet anlægger blandt andet kunstgræsbaner og multibaner, og det har mere end 20 års erfaring inden for sports- og fritidsområdet.

Ingolf Jakobsen forventer, at kunstgræsbanen kan stå færdig senest den 1. november.

I øvrigt er der tryk på i øjeblikket for entreprenørfirmaet Ingolf Jakobsen, der opererer i hele landet.

- Vi har travlt i øjeblikket, men vi kan til gengæld ikke se så langt frem i forhold til at have en fyldt arbejdskalender, siger Ingolf Jakobsen, der har cirka 40 mand i sving med de mange arbejdsopgaver.

Det er den gamle sandbane i Struer Idrætspark, der er i fuld gang med at blive forvandlet til en miljørigtig kunstgræsbane. Foto: Allan Damgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Mink-aflivninger er gået i gang: Ny farm under mistanke

Holstebro

Covid-19: Den sidste byskole sender nu også en hel årgang hjem

Annonce