Holstebro

Kommunen dropper planer om facade-afgift

Der bliver ikke en facadeafgift, kunne både handelsstandsforeningens formand, Michael Ulsted (her på billedet) og borgmester H.C. Østerby fortælle på den årlige generalforsamling i Holstebro Handelsstandsforening i Musikteatret onsdag aften. Foto: Jan Briks
Holstebro kommune og handelsstandsforeningen har flere gange raslet med sablerne over for "gratisterne" i gågaden og luftet tanken om en facadeafgift. Men nu slukker kommunen for planerne.

Holstebro: - Der er kun én vej, og det er en facade-afgift, og vi skal have det på plads i år, så det er gældende fra 1. januar 2019.

Sådan lød ordene på sidste års generalforsamling i Holstebro Handelstandsforening, da borgmester H.C. Østerby (S) stillede sig på talerstolen og meldte klart ud mod gågadens "gratister".

Men da et halvt hundrede forretningsdrivende onsdag aften mødtes til generalforsamling i Handelsstandsforeningen anno 2019, stod det lysende klart fra både formand Michael Ulsted og borgmesteren, at planerne om en facadeafgift nu skrinlægges.

- Vi har fået afsøgt gråzonerne omkring, hvad vi må og kan. Og rent juridisk kan det ikke lade sig gøre. Så skal det være en skat, vi lægger på, og så ved jeg godt, hvordan det vil blive opfattet - og det er negativt, sagde H.C. Østerby på onsdagens generalforsamling.

Facadeafgiften var ment til, at de forretningsdrivende, der har facade ud mod gågaden skulle blive tvunget til at betale til de fælles udgifter som for eksempel julebelysning.

Indtil nu har kendsgerningen kun været kendt internt i kommunen. Det var først onsdag aften, det blev offentliggjort. Kendsgerningen ærgrer borgmesteren:

- Jeg vil sige det sådan; jeg har det stadig rigtig skidt med, at der er nogle store kæder her i byen, som ikke vil betale til fællesskabet. Vi kan ligeså godt være ærlige og sige; det er blandt andet Bestseller og Jensens. Det piner mig helt vildt, for det går udover fællesskabet, sagde Østerby, der indtil videre har lagt planerne på is.

- Der er ikke et næste skridt lige nu, sagde Østerby.

Gøre det attraktivt

I stedet bør man ifølge Michael Ulsted, der onsdag aften blev genvalgt som formand, igang med at se på, hvordan man kan gøre det så attraktivt så muligt for butikkerne at blive medlem af foreningen:

- Nu skal vi se på, hvad der er af muligheder. Måske skal vi have fremelsket nogle pakkeløsninger, så de synes, det giver mere mening at være med, sagde han.

Per dags dato tæller foreningen 237 forretningsdrivende - én mindre end sidste år. I 2014 var 251 forretningsdrivende medlem af handelsstandsforeningen.

0/0
Annonce
Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro

Efter kun fire dage: Vestjysk Stram Kurs-kandidat er fyret

Holstebro

To politikere fik røg af et par vestjyske kokke

Holstebro For abonnenter

Det er ikke flovt at sige man har brug for hjælp til eksamensangst

Holstebro

De pynter ikke, de har tvivlsom effekt, og de er lavet af miljøskadelig plastik - Lars Stampe har ny idé til valgplakater

Holstebro For abonnenter

Til minde om en mand, hvis kælenavn sagde alt: "Tivoli Hans"

Holstebro

Ligger i strid med kommunen: Vi er både magtesløse og helt til grin

Holstebro

Ikke flere heste med feber: Nu lysner det for rideklubben

Annonce