Annonce
Holstebro

Gratis visir på vej til de voksne i børnehaven

Der er ingen krav om mundbind i grundskoler og dagtilbud. Men fremover vil kommune betale for visir til personalet, hvis de har lyst til at bruge det, når de er på arbejde. Foto: Cecilie Tolversen
Pædagoger må ikke bruge mundbind, når de er på arbejde, men de må godt bære visir - hvis de selv vil punge ud. Fremover bliver det på kommunens regning.
Annonce

Holstebro: Holstebro Kommune vil fremover tilbyde gratis visir til lærere og pædagoger.

Indtil nu har de selv skullet punge ud, hvis de ønsker at bære visir på jobbet. Men fremover bliver det på kommunens regning.

- Med det smittetryk, vi har i kommunen for øjeblikket, er det et udtryk for en pragmatisk løsning, så ingen skal være utryg ved arbejdsmiljøet, og værnemidlerne bliver lidt mere tilgængelige, siger Susanne Ebdrup, børne- og ungedirektør i Holstebro Kommune.

Det er helt frivilligt, om de ansatte i daginstitutioner og skoler vil bruge visir.

- Men vi sender det signal, at det ikke skal være en forhindring, at medarbejderne selv skal skaffe visiret, siger Susanne Ebdrup.

Annonce

Bekymring for forældre-kontakt

Hos Vestjysk Lærerforening og BUPL hilser man initiativet velkomment.

- Jeg har ikke hørt om, at der er utilfredshed med, hvad der bliver gjort for at forebygge smitte ude på skolerne, men der har været en bekymring blandt lærere, som har familiemedlemmer, der er syge, siger Torben Voss, formand for lærerforeningen.


Der har været en generel bekymring i forhold til afhentnings- og afleveringssituationer. Så det er en god nyhed, og jeg vil opfordre medlemmerne til at bruge det i kontakten med forældrene.

Tommy Tønning, faglig konsulent, BUPL.


Tommy Tønning, faglig konsulent hos BUPL, har svært ved at forestille sig, at pædagoger vil bruge visir, når de er sammen med børnene og varetager det pædagogiske arbejde.

- Men der har været en generel bekymring i forhold til afhentnings- og afleveringssituationer. Så det er en god nyhed, og jeg vil opfordre medlemmerne til at bruge det i kontakten med forældrene, siger Tommy Tønning.

Annonce

Mundbind og det gode farvel

I modsætning til mange andre steder i det offentlige rum stilles der ikke krav til forældre om brug af mundbind i hverken vuggestuer, børnehaver eller grundskolen, og personalet har ikke ret til at bære mundbind, fordi mundbind gør, at børnene ikke kan se og forstå personalets mimik.

Enkelte daginstitutioner, blandt andet i Skave og Mejdal, opfordrer dog forældrene til at bruge mundbind, når de henter og afleverer børn.

- Det gør vi for at passe på børn, forældre og personale, og fordi vi så gerne vil holde åbent. Hvis forældrenes brug af mundbind kan være med til at gøre, at vi ikke bliver ramt, så synes vi, det var værd at prøve, siger leder Simon Tang, Børne Universet Mejdal.

Trine Simonsen, leder af Børnehuset i Skave, fortæller, at forældrene er rigtig gode til at huske mundbindet:

- Det betyder jo, at vi kan bevare den almindelige hverdagsstruktur, og børnene ikke skal afleveres ved lågen. Dermed bevarer vi den almindelige pædagogik i afleveringssituation og det gode farvel.

Ifølge tal fra Statens Serum Institut er relativt få coronasmittede børn under ti år. Ud af foreløbig 65.808 bekræftede tilfælde af coronasmittede i Danmark er 3.473 blandt de 0-9-årige, svarende til fem procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Holstebro

Thomas Danielsen efter samråd om minkgrave: Ministeren brugte tiden på at fralægge sig ansvar

Annonce