Annonce
Struer

Gratis undervognsskyl under brobuerne

I løbet af natten samlede vandet sig under brobuerne, hvor pumperne først går i gang, når det løber op over kantstenen og ind over fortovet. Foto: Frede Stengaard
Som altid overfladevandet, der driller, når vandet står højt i fjorden
Annonce

Struer: Butikkerne i gågaden slipper i denne omgang for oversvømmelser, og der bliver heller ikke behov for at afprøve det nye værn mod for høj vandstand i fjorden, som ligger klar til at blive rullet ud mellem brobuerne, hvor der tirsdag morgen stod vand på kørebanen, så der var gratis undervognsskyl for alle, der kørte den vej rundt på vej ind til byen eller ud mod Bremdal.

- Det var på et niveau, som vi har valgt at acceptere, forklarer Hanna Mikkelsen, som er ingeniør ved Struer Kommune.

- Men kommer der så meget overfladevand ned under brobuerne ved havnen, at det kommer til at flyde op over kantstenen og ind over fortovet, har vi etableret et system, så der bliver ført over i nogle andre rør, hvor der er etableret pumper, som går i gang og pumper vandet ud i fjorden, forklarer hun.

Det skete i forbindelse med omlægningen af hele arealet mellem brobuerne og fra rådhuset og ned til den nye havnefront.

- Her skulle vi på alle måder være sikret mod oversvømmelser, vurderer Hanna Mikkelsen og forklarer, at vandstanden i fjorden skal helt op på to meter over det normale, før det bliver kritisk.

Anderledes ser det ud i Rådhusstræde, hvor der ikke er etableret pumpestationer for at kunne få overfladevandet pumpet ud i fjorden.

- Vi holder øje med, hvordan det udvikler sig, og så må vi få en slamsuger ned for at fjerne det værste, hvis det udvikler sig, så niveauet bliver alt for højt, fortæller hun.

Det var på et niveau, som vi har valgt at acceptere.

Hanna Mikkelsen, ingeniør, Struer Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce