x
Annonce
Struer

Gratis undervognsskyl under brobuerne

I løbet af natten samlede vandet sig under brobuerne, hvor pumperne først går i gang, når det løber op over kantstenen og ind over fortovet. Foto: Frede Stengaard
Som altid overfladevandet, der driller, når vandet står højt i fjorden

Struer: Butikkerne i gågaden slipper i denne omgang for oversvømmelser, og der bliver heller ikke behov for at afprøve det nye værn mod for høj vandstand i fjorden, som ligger klar til at blive rullet ud mellem brobuerne, hvor der tirsdag morgen stod vand på kørebanen, så der var gratis undervognsskyl for alle, der kørte den vej rundt på vej ind til byen eller ud mod Bremdal.

- Det var på et niveau, som vi har valgt at acceptere, forklarer Hanna Mikkelsen, som er ingeniør ved Struer Kommune.

- Men kommer der så meget overfladevand ned under brobuerne ved havnen, at det kommer til at flyde op over kantstenen og ind over fortovet, har vi etableret et system, så der bliver ført over i nogle andre rør, hvor der er etableret pumper, som går i gang og pumper vandet ud i fjorden, forklarer hun.

Det skete i forbindelse med omlægningen af hele arealet mellem brobuerne og fra rådhuset og ned til den nye havnefront.

- Her skulle vi på alle måder være sikret mod oversvømmelser, vurderer Hanna Mikkelsen og forklarer, at vandstanden i fjorden skal helt op på to meter over det normale, før det bliver kritisk.

Anderledes ser det ud i Rådhusstræde, hvor der ikke er etableret pumpestationer for at kunne få overfladevandet pumpet ud i fjorden.

- Vi holder øje med, hvordan det udvikler sig, og så må vi få en slamsuger ned for at fjerne det værste, hvis det udvikler sig, så niveauet bliver alt for højt, fortæller hun.

Det var på et niveau, som vi har valgt at acceptere.

Hanna Mikkelsen, ingeniør, Struer Kommune

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce