Annonce
Struer

Gratis psykologhjælp på vej til unge

Nyt tiltag skal gøre det lettere for unge i Struer at få taget psykiske problemer i opløbet. Arkivfoto: Torben Christensen/Scanpix

Det bliver fra foråret muligt for 15 til 18-årige i Struer Kommune at modtage terapeut- og psykologhjælp på kommunens regning.

Annonce

Struer: Børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune blev onsdag orienteret nærmere om et af de resultater, som kom ud af budgetaftalen for 2019 og frem til 2022.

Byrådet har i den aftale valgt at afsætte penge til gratis terapeut- og psykologhjælp for unge i aldersgruppen 15-18 år. Det har politikerne i de næste fire år, og der er derfor i 2019 afsat 150.000 kroner til initiativet samt 300.000 kroner i hvert af de tre følgende år.

Den gratis terapeut- og psykologhjælp er et forebyggende, anonymt og åbent tilbud, som ifølge orienteringen til de lokale politikere skal imødekomme unge mennesker med lettere mentale helbredsproblemer.

Tilbuddet skal være en hurtig og direkte vej til kvalificeret hjælp, og der gives op til fem samtaler ved en privatpraktiserende psykolog eller psykoterapeut.

- Det her er at finde højt på vores dagsorden, og jeg tror på, at der er et behov. Nogle af de kommuner, som har sat lignende tiltag i gang, har i hvert fald profiteret af det, siger formand for børne- og uddannelsesudvalget Peter Vestergaard (R).

Det her er at finde højt på vores dagsorden, og jeg tror på, at der er et behov. Nogle af de kommuner, som har sat lignende tiltag i gang, har i hvert fald profiteret af det.

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune
Annonce

Det er en start

Formålet med indsatsen, som bliver sat i gang i andet kvartal i år, er, at unge kan henvende sig og få hjælp, inden udfordringerne vokser sig for store.

Forventningen er, at de, der henvender sig, bliver bedre rustet til at klare både de aktuelle udfordringer samt dem, de senere i livet vil møde.

- Vi håber, at man får skabt et grundlag for, at unge kan få taget det i opløbet, så det ikke ender i for eksempel skolevægring og fravær, siger Peter Vestergaard.

Indsatsen skal bidrage til, at færre unge udvikler mere alvorlige psykiske problemer, der på sigt kunne forhindre dem i at gennemføre en uddannelse og indtræde på arbejdsmarkedet.

- Det her er en start, og så må vi tage en vurdering af, hvordan det ser ud, og hvor stor søgningen er. Det er jo svært at vide, hvad det konkrete behov er, inden vi har fået sat det i gang, fortæller Peter Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Annonce