Annonce
Struer

Gratis psykologhjælp på vej til unge

Nyt tiltag skal gøre det lettere for unge i Struer at få taget psykiske problemer i opløbet. Arkivfoto: Torben Christensen/Scanpix

Det bliver fra foråret muligt for 15 til 18-årige i Struer Kommune at modtage terapeut- og psykologhjælp på kommunens regning.

Struer: Børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune blev onsdag orienteret nærmere om et af de resultater, som kom ud af budgetaftalen for 2019 og frem til 2022.

Byrådet har i den aftale valgt at afsætte penge til gratis terapeut- og psykologhjælp for unge i aldersgruppen 15-18 år. Det har politikerne i de næste fire år, og der er derfor i 2019 afsat 150.000 kroner til initiativet samt 300.000 kroner i hvert af de tre følgende år.

Den gratis terapeut- og psykologhjælp er et forebyggende, anonymt og åbent tilbud, som ifølge orienteringen til de lokale politikere skal imødekomme unge mennesker med lettere mentale helbredsproblemer.

Tilbuddet skal være en hurtig og direkte vej til kvalificeret hjælp, og der gives op til fem samtaler ved en privatpraktiserende psykolog eller psykoterapeut.

- Det her er at finde højt på vores dagsorden, og jeg tror på, at der er et behov. Nogle af de kommuner, som har sat lignende tiltag i gang, har i hvert fald profiteret af det, siger formand for børne- og uddannelsesudvalget Peter Vestergaard (R).

Annonce

Det her er at finde højt på vores dagsorden, og jeg tror på, at der er et behov. Nogle af de kommuner, som har sat lignende tiltag i gang, har i hvert fald profiteret af det.

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune

Det er en start

Formålet med indsatsen, som bliver sat i gang i andet kvartal i år, er, at unge kan henvende sig og få hjælp, inden udfordringerne vokser sig for store.

Forventningen er, at de, der henvender sig, bliver bedre rustet til at klare både de aktuelle udfordringer samt dem, de senere i livet vil møde.

- Vi håber, at man får skabt et grundlag for, at unge kan få taget det i opløbet, så det ikke ender i for eksempel skolevægring og fravær, siger Peter Vestergaard.

Indsatsen skal bidrage til, at færre unge udvikler mere alvorlige psykiske problemer, der på sigt kunne forhindre dem i at gennemføre en uddannelse og indtræde på arbejdsmarkedet.

- Det her er en start, og så må vi tage en vurdering af, hvordan det ser ud, og hvor stor søgningen er. Det er jo svært at vide, hvad det konkrete behov er, inden vi har fået sat det i gang, fortæller Peter Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce