Annonce
Struer

Gratis psykologhjælp på vej til unge

Nyt tiltag skal gøre det lettere for unge i Struer at få taget psykiske problemer i opløbet. Arkivfoto: Torben Christensen/Scanpix

Det bliver fra foråret muligt for 15 til 18-årige i Struer Kommune at modtage terapeut- og psykologhjælp på kommunens regning.

Struer: Børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune blev onsdag orienteret nærmere om et af de resultater, som kom ud af budgetaftalen for 2019 og frem til 2022.

Byrådet har i den aftale valgt at afsætte penge til gratis terapeut- og psykologhjælp for unge i aldersgruppen 15-18 år. Det har politikerne i de næste fire år, og der er derfor i 2019 afsat 150.000 kroner til initiativet samt 300.000 kroner i hvert af de tre følgende år.

Den gratis terapeut- og psykologhjælp er et forebyggende, anonymt og åbent tilbud, som ifølge orienteringen til de lokale politikere skal imødekomme unge mennesker med lettere mentale helbredsproblemer.

Tilbuddet skal være en hurtig og direkte vej til kvalificeret hjælp, og der gives op til fem samtaler ved en privatpraktiserende psykolog eller psykoterapeut.

- Det her er at finde højt på vores dagsorden, og jeg tror på, at der er et behov. Nogle af de kommuner, som har sat lignende tiltag i gang, har i hvert fald profiteret af det, siger formand for børne- og uddannelsesudvalget Peter Vestergaard (R).

Det her er at finde højt på vores dagsorden, og jeg tror på, at der er et behov. Nogle af de kommuner, som har sat lignende tiltag i gang, har i hvert fald profiteret af det.

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune

Det er en start

Formålet med indsatsen, som bliver sat i gang i andet kvartal i år, er, at unge kan henvende sig og få hjælp, inden udfordringerne vokser sig for store.

Forventningen er, at de, der henvender sig, bliver bedre rustet til at klare både de aktuelle udfordringer samt dem, de senere i livet vil møde.

- Vi håber, at man får skabt et grundlag for, at unge kan få taget det i opløbet, så det ikke ender i for eksempel skolevægring og fravær, siger Peter Vestergaard.

Indsatsen skal bidrage til, at færre unge udvikler mere alvorlige psykiske problemer, der på sigt kunne forhindre dem i at gennemføre en uddannelse og indtræde på arbejdsmarkedet.

- Det her er en start, og så må vi tage en vurdering af, hvordan det ser ud, og hvor stor søgningen er. Det er jo svært at vide, hvad det konkrete behov er, inden vi har fået sat det i gang, fortæller Peter Vestergaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce