Annonce
Kultur

Gratis festival jubler: Får band man har drømt om i syv år

- Vi glæder os meget til, at Nikolaj (billedet) tager os med på en flyvetur med de gamle klassikere; "Du er min" og "Kommer nok hjem", siger Michael Reinicke Sørensen, arrangør af Udkantsrock. Arkivfoto: Scanpix/Andreas Hagemann Bro
Selvom der ikke er råd til hele bandet, så glæder Udkantsrock sig over dets hidtil største navn.

Holstebro: Hos Udkantsrock drømmer man om måske en dag at kunne præsentere Ib Grønbech eller bysbarnet Henning Stærk på scenen i Sir-Lyngbjergs skove.

Engang sorterede bandet Nikolaj og Piloterne også under den kategori.

- Vi har, siden vi startede for snart syv år siden, drømt om at kunne præsentere Nikolaj og Piloterne til Udkantsrock, forklarer arrangør Michael Reinicke Sørensen.

Nu er det ikke længere en drøm. Når den gratis festival kommer igen den 27. juni næste år, så bliver det med det danske orkester - i en decimeret udgave.

- Det bliver dog ikke med hele bandet, men som duo eller trio, for pengene vokser stadig ikke på træerne, heller ikke i Sir Lyngbjerg. Men vi glæder os meget til, at Nikolaj tager os med på en flyvetur med de gamle klassikere; "Du er min" og "Kommer nok hjem", siger Michael Reinicke Sørensen.

Arrangøren lover, at Udkantsrock holder sig til den samme formular, der har bevirket, at 1000 mennesker de seneste to år har besøgt festivalen. To scener vil igen byde på 14 bands og solister.

- Der kommer muligvis også gratis øl igen, hvis økonomien tillader det. Vi har ingen sølv- eller guldsponsorater hos os, men vi håber alligevel, at lidt flere erhvervsdrivende gider støtte den lille klub. Vi drømmer stadig om lidt bedre toiletforhold, og så arbejder vi meget på mange flere busafgange fra Holstebro, så flere får mulighed for en skøn og gratis dag i skoven, lyder det fra arrangøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce