Annonce
Mærkedage

Grøntmand gennem 40 år: Min afdeling er i gode hænder hos Janni, Birgitte, Finn og Benjamin

- Jamen, det er jo et helt fantastisk hold, mener Poul Uhre Andersen. Fra venstre er det Finn Hansen, Benjamin Nielsen, Poul selv, Janni Nedergaard og Birgitte Jeppsen. Foto: Mette G. Sørensen
42 år har Poul Uhre Andersen været ansat ved Coop. Og de seneste 40 år har man kunnet finde ham i frugt og grønt-afdelingen. Men den 1. september er det slut - så skal Poul til at bruge tid på en ny, spændende hobby.

Holstebro: Kvickly-kunder kender Poul Uhre Andersen.

Han er salgslederen med det venlige ansigt i varehusets frugt og grønt afdeling.

Ikke mindre end 40 år af sit arbejdsliv har han tilbragt blandt tomater, spidskål og appelsiner - og var han ikke kendt før, så blev han det da i hvert fald forleden, da Tv MidtVest lavede et indslag med grøntmanden med kundetække.

- Ja, der er også indtil flere kunder og kolleger, der har sagt: "Nå Poul, nu er du blevet tv-stjerne," ler den 63-årige Poul Uhre Andersen, mens han viser vej gennem en del af Kvicklys mange afdelinger og over til frugt og grønt.

- Hun har allerede lavet lidt om. Dernede. Det er godt. Jeg kan godt lide det, siger Poul tilfreds.

"Hun" er 29-årige Janni Nedergaard, der kommer fra en stilling som teamkoordinator i Bilkas frugt og grønt, hvor hun har været i seks år.

- Ja, det er godt nok nogle store sko at skulle fylde ud efter Poul, han er jo utroligt afholdt både af kunder og kolleger. Men jeg håber selvfølgelig, at jeg kan løfte arven, siger Janni, der bor i Skive og altså skal lede frugt og grønt-holdet fremover.

- Det er en flot afdeling at overtage, så nej, jeg har ikke planer om store ændringer - kun nogle småting hen ad vejen, siger hun.

Annonce
Det er Janni Nedergaard her, der overtager Poul Uhre Andersens frugt og grøntafdeling. Foto: Mette G. Sørensen

- Kan vi ikke få et foto med hele holdet?, spørger Poul Uhre Andersen og forklarer:

- De er som en familie. Jeg tror aldrig, vi har sagt knubbede ord til hinanden. Birgitte Jeppesen har været min højre hånd - hun har været her i 25 år, og Finn Hansen, der står for blomsterafdelingen, har været ved Coop siden 1981. Det er ikke tit, at man får lov til at have de samme medarbejdere så længe. Det er sådan, at den ene tager over, når den anden slipper - jeg behøver kun lede to procent, resten kan jeg overlade til medarbejderne. Og jeg gider altså heller ikke stå og skælde ud. Så vil jeg hellere sige "vi" - for eksempel "Vi skal lige huske at xxxx, for det er vi ikke gode nok til". Man skal ikke give nogen skylden, mener Poul Uhre Andersen.

Der er også en elev i afdelingen, Benjamin Nielsen, som Poul fortæller snart skal op til fagprøve.

- Jamen det er et sindssygt godt team med respekt for hinanden, siger Poul glad.

Er det så ikke svært at skulle forlade det?

- Jo, det bliver mærkeligt, det gør det da. Meget mærkeligt. Men ved du hvad? Jeg har mange gode minder, at jeg godt kan kapere det. Mine kolleger har sagt: "Du kommer garanteret hver dag, Poul", men det gør jeg ikke. Kun en gang om ugen - for at handle, smiler han.

Ud med metaldetektor

Poul Uhre Andersen, der stammer fra Vejen, men som flyttede med familien - faderen var forsikringsmand - til Holstebro i 1961, er faktisk udlært i Sparkæden. Men da han var færdig og skulle have fast arbejde, søgte Kvickly, der dengang lå i Enghaven, en medarbejder. Poul fik jobbet, og uddeler Regnar Jensen spurgte, hvornår han kunne starte? "I morgen klokken 6!" svarede den unge Poul kækt. "Jamen, det gør du bare," sagde uddeleren.

- Så stod jeg jo der mutters alene og ventede næste dag klokken 6, for der var altså ikke en sjæl, der ellers mødte på det tidspunkt, ler Poul Uhre Andersen.

Han har ferie den kommende uge - og så er det tid til at gå på pension. Så reelt har kunderne set det sidste til Poul i rollen som slagsleder. Man kan dog møde ham på fredag den 30. august mellem 14 og 16 i Kvicklys kantine, hvor der er farvelkaffe for ansatte og kunder.

Hvad skal du så lave nu?

- Jeg skal ud med min metaldetektor! Det er sådan en drengedrøm. Jeg fik én til mit jubilæum, og den skal i omdrejninger nu, siger Poul Uhre Andersen og fortæller, at han har prøvet at grave noget ned i sin have for at tjekke, om detektoren virker.

Det gør den.

Tak til alle

Så Holstebro Museum skal regne med at have dig til at rende dem på dørene nu?

- Haha, ja det kan godt være, ler Poul og fortæller, at han under en fisketur ved Storåen faktisk fandt en gammel sølvmønt.

Mønten er desværre forsvundet for ham, men nu vil han ned til samme sted igen og søge med detektoren.

- Det bliver spændende, siger han tilfreds.

Der skulle også gerne blive tid til lidt badminton.

- Med den gode kondition, jeg har, regner jeg med at kunne vinde over dem alle, siger Poul med et underfundigt smil.

Han er i øvrigt gift med 58-årige Aase, der er assistent ved kassen i Kvickly. Parret har datteren Britt, der er lærer på Birkelundskolen og sønnen Martin, der er planlægger ved Aarhus Universitet.

- Må jeg ikke lige få lov til at sige tak i avisen til Coop, varehuschef Martin Sørensen, kollegerne og alle de dejlige kunder?, spørger Poul Uhre Andersen.

Det må han godt. Siden det nu er ham.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce