Annonce
Holstebro

Grønt lys til ny folkeskov: Lokalsamfund glæder sig

Det er her syd for Storåen, at Coop og Hedeselskabet nu har fået tilladelse til at plante en folkeskov på 85 hektar. I Idom er der glæde over den nye skov, hvor borgere vil få indflydelse på, hvad der skal være plads til af aktiviteter. Foto: Johan Gadegaard
Snart vil tilplantningen gå i gang af 85 hektar folkeskov mellem Idomlundvej og Storåen, som Coop står bag. Kommunen har givet de nødvendige dispensationer, og borgerforening glæder sig.
Annonce

HOLSTEBRO/IDOM:  Holstebro Kommune har nu givet tilladelse til en hel ny skov på 85 hektar, som bliver plantet på en landejendom ved Idomlundvej 12, hvor der tidligere blev produceret økologiske frilandsgrise.

Det er Coop og Hedeselskabet, som har købt landejendommen, som ligger lige syd for Storåen, med det mål at plante en hel ny folkeskov, hvor lokale borgere vil få indflydelse på beplantningen og brugen af skoven.

Det glæder Dennis Mølgaard Thiesen, som er formand for Idom-Råsted Borgerforening.

- Vi hilser alle nye initiativer i området velkommen. Natur er i forvejen i centrum i mange af de fritidsaktiviteter, som vi sætter i gang. Og der er mange muligheder for at lave aktiviteter i en ny  skov - og som oven i købet ligger ned til Storåen med fiskemuligheder, siger Dennis Mølgaard Thiesen.

Det var i maj, at avisen kunne fortælle om Coops planer om en ny skov.

- Vi tog før sommerferien kontakt til Coop, og vi har fået at vide, at vi vil blive indbudt til et inddragelsesmøde. Det ser vi frem til, siger Dennis Mølgaard Thiesen.


Vi hilser alle nye initiativer i området velkommen. Natur er i forvejen i centrum i mange af de fritidsaktiviteter, som vi sætter i gang. Og der er mange muligheder for at lave aktiviteter i en ny skov - og som oven i købet ligger ned til Storåen med fiskemuligheder

Dennis Mølgaard Thiesen, formand for Idom-Råsted Borgerforening


Ejendommen er på 110 hektar, og de 85 hektar må tilplantes med træer.

Annonce

Tilladelse er på plads

Coop og Hedeselskabet har sat som mål at få en blandet løvskov med stor biodiversitet, så det kan blive levested for mange plantearter men også fugle, pattedyr, padder og insekter.

Omkring søer, vandløb og anden beskyttet natur skal de nærmeste ti meter friholdes for træer. Desuden må der ikke plantes træer i selve ådalen langs Storåen.

Folkeskove på vej

Coop har sat følgende mål for de ti folkeskove, hvor den første snart plantes ved Idomlund:

Det skal være muligt at skabe attraktive aktiviteter for alle aldersgrupper i Coops Folkeskove.

Vi vil engagere vores medlemmer, kunder og samarbejdspartnere til at blive en del af Coops Folkeskove – for sammen er der ingen grænser for, hvad vi kan opnå.

Vi sikrer, at den nye beplantning i folkeskovene består af en høj grad af hjemmehørende arter.

Vi tager hensyn til sikring af biodiversitet og drikkevandsbeskyttelse i opbygningen og driften af arealerne.

Vi forpligter os til at plante ti nye stykker skov i Danmark de kommende ti år - på samlet 1.000 hektar. Det er vores hensigt, at folkeskovene både gavner miljøet og skaber nogle miljøer for fremtidige generationer at være fælles om. De ti folkeskove skal placeres, så alle dele af landet er repræsenteret - tæt på hvor danskerne bor

Et mindre areal langs Storåen er udpeget som "negativt skovrejsningsområde" i kommuneplanen, så der ikke var hensigt om skovplantning. Her vil kommunen dog tillade, at der kan plantes lidt spredte egetræer.

Der må heller ikke plantes træer, som kan ødelægge dræn, som løber gennem området fra nabomarker.

Det er arealet indenfor den røde streg, som hører med til gården, hvor der nu skal plantes skov. Dog må der ikke plantes i ådalen langs Storåen (skraveret). Mod syd grænser Coop og Hedeselskabets nye folkeskov op til Idomlund Plantage. Ill.: Kommens tilladelse

Kommunen har givet dispensation fra åbeskyttelseslinjen til at plante skov. I øvrigt er tilladelsen til skoven i høring frem til 21. oktober, hvor der er mulighed for at klage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Debat

Riv Buchholtz' Hus ned!

Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce