Annonce
Erhverv

Grønt gennembrud: 28 meter høj tank vil omdanne overskydende vindmøllestrøm til varme til Lemvigs forbrugere

En 28 meter høj akkumuleringstank skyder nu i vejret ved Lemvig Varmeværk. Den vil udnytte overskydende vindmøllestrøm fra lokale vindmøller, og den vil give millionbesparelse på indkøb af flis. Pressefoto.
I stedet for at forære overskydende vindmøllestrøm væk til udlandet vil den fra efteråret blive brugt til at lave varme til forbrugerne inden for Lemvig Varmeværk

Lemvig: Et 28 meter højt byggeri i vestbyen i Lemvig skyder nu i vejret, og det er vartegnet på, at Lemvig Varmeværk er på vej ind i en ny æra.

Lemvig Varmeværk er på vej mod en delvis elektrificering, hvor man udnytter varme, som er produceret på el fra de lokale vindmøller.

Det er en 28 meter høj akkumuleringstank, der er ved at blive bygget ved varmeværket på Vestavej, og vandet i den vil blive varmet op af strøm fra vindmøllerne fra det tidligere efterår.

Annonce

Sidste år vedtog bestyrelsen for Lemvig Varmeværk, at varmeværket fra 2021 skulle tage det første og afgørende spring mod elektrificering

- Nu kan vi endelig fysisk få øje på det, der længe har været planer om – et varmeværk, der er godt på vej til delvis at være elektrificeret. Det betyder en både grønnere og mere stabil varmeforsyning til vore forbrugere, siger driftsleder for Lemvig Varmeværk, Svend Erik Bjerg.


Vi bor i et område med utrolig meget vind og mange vindmøller, der producerer strøm. Og i stedet for at forære vores overskudsstrøm væk til udlandet, så kunne vi jo bruge den til at lave varme med.

Svend Erik Bjerg, driftsleder, Lemvig Varmeværk


Den ny kedel har kostet værket og dets forbrugere et tocifret millionbeløb, men da man under alle omstændigheder stod over for en investering i en ny kedel, var det oplagt at investere i en elektrisk.

- Vi bor i et område med utrolig meget vind og mange vindmøller, der producerer strøm. Og i stedet for at forære vores overskudsstrøm væk til udlandet, så kunne vi jo bruge den til at lave varme med. Og det er det, vi skal i gang med nu, forklarer driftslederen.

Strømmen skal købes om natten og midt på dagen, hvor den er billigst, fordi efterspørgslen er lavere, og så skal varmen akkumuleres i den nye tank fra Aktive Energi Anlæg (AEA), der er ved at blive opført ved Lemvig Varmeværk. Og der går ikke længe, før den ny kedel har tjent sig ind, da elektrificeringen betyder en udsigt til besparelse i indkøb af flis i millionklassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce