Annonce
Kultur

Grønkjær og Aske måtte se sig slået

Det blev ikke til en førsteplads for Marius Grønkjær i den store sangkonkurrence på Kanal 5. Pressefoto: Per Arnesen.
Hverken sangeren Marius Grønkjær eller rapperen Aske Johnsen kom øverst på skamlen i weekenden, da de i weekenden dystede om prestige og penge.

Lemvig: Sangeren Marius Grønkjær fra Thyborøn og nu bosiddende i Holstebro deltog lørdag i Kanal 5-programmet "All together now". Det var blevet tid til den helt store finale.

Det er dog flere måneder siden, at talent- og sangkonkurrencen blev optaget. I sidste ende blev vinderen 50-årige Miriam Gardner. Med sejren scorede hun 100.000 kroner.

Det er ikke første gang, at Marius Grønkjær er med i en stor tv-konkurrence. Han blev landskendt i 2006, hvor han fik en andenplads i TV2's underholdningsprogram "Scenen er din", og i 2014 deltog han i TV 2 Charlies "Ekstra Nummer".

Fredag aften var det rapperen Aske Sjørvad Johnsen, der dystede på den store scene. Han kommer oprindelig fra Vandborg, og opgaven var at forsvare sin DM-titel i freestyle rap.

Aske Sjørvad Johnsen, der nu bor i København, var ellers bookmakernes favorit, men han måtte i sidste ende se sejren gå Elias Orwell, der efter at have vundet en sølvmedalje og to bronzemedaljer kunne lade sig hylde som vinder.

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce