Annonce
Kultur

Grønkjær og Aske måtte se sig slået

Det blev ikke til en førsteplads for Marius Grønkjær i den store sangkonkurrence på Kanal 5. Pressefoto: Per Arnesen.
Hverken sangeren Marius Grønkjær eller rapperen Aske Johnsen kom øverst på skamlen i weekenden, da de i weekenden dystede om prestige og penge.

Lemvig: Sangeren Marius Grønkjær fra Thyborøn og nu bosiddende i Holstebro deltog lørdag i Kanal 5-programmet "All together now". Det var blevet tid til den helt store finale.

Det er dog flere måneder siden, at talent- og sangkonkurrencen blev optaget. I sidste ende blev vinderen 50-årige Miriam Gardner. Med sejren scorede hun 100.000 kroner.

Det er ikke første gang, at Marius Grønkjær er med i en stor tv-konkurrence. Han blev landskendt i 2006, hvor han fik en andenplads i TV2's underholdningsprogram "Scenen er din", og i 2014 deltog han i TV 2 Charlies "Ekstra Nummer".

Fredag aften var det rapperen Aske Sjørvad Johnsen, der dystede på den store scene. Han kommer oprindelig fra Vandborg, og opgaven var at forsvare sin DM-titel i freestyle rap.

Aske Sjørvad Johnsen, der nu bor i København, var ellers bookmakernes favorit, men han måtte i sidste ende se sejren gå Elias Orwell, der efter at have vundet en sølvmedalje og to bronzemedaljer kunne lade sig hylde som vinder.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mobiltelefonen afslørede 31 hash-kunder

Navne

Æresmedlem efter 25 års indsats

Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce