Annonce
Kultur

Grædemuren har fået en Indiana Jones-rute

Grædemuren, der egentlig hedder Vandkunsten og er skabt af rektor ved kunsthåndværkerskolen i København, professor Helge Bertram, har fået en tilføjelse: Trædesten ned gennem dens midte. De er ikke kun til pynt, men må gerne benyttes. Foto: Palle Brændsgaard

Holstebro: De fleste har nok prøvet det; endnu flere har nok overvejet det:

At hoppe op på kanten af Grædemurens bassin og balancere sig af sted - med den indbyggede fare for at falde i vandet som den helt store motivationsfaktor. Samt tanken om det overhovedet er "lovligt" at trampe rundt langs kunstværket?

Det er det. Og nu har den farefulde færd fået endnu en dimension. Trædesten er i weekenden blevet lagt ud, så man som en anden Indiana Jones kan hoppe fra sten til sten mellem Vandkunstens vægge.

Annonce


Både unge og gamle er velkomne til at prøve trædestenene. Man har dog selv ansvaret, hvis man skulle blive våd.

Maj Britt Rosenmeyer Olsen, administrerende direktør for Holstebro Udvikling.


Idéen stammer fra BID-fællesskabet, der består af borgere, Holstebro Udvikling P/S, Holstebro Handelsstandsforening og Holstebro Kommune.

- Vi vil gerne opfordre til mere bevægelse, udfordre motorikken og samtidig vise, at der er plads til mange forskellige ting i midtbyen. Vores tanke er at vise, at bymidten kan bruges til meget andet end kun shopping, hvilket corona-nedlukningen også tydeliggjorde, fordi vi så, at folk stadigvæk benyttede bymidten, siger administrerende direktør for Holstebro Udvikling, Maj Britt Rosenmeyer Olsen.

Fællesskabet har tidligere lavet opholdsstedet Mulighedernes Plads, der ligger ved siden af Grædemuren, og der er flere tiltag på vej, ligesom borgerne altid er velkomne til at bidrage, opfordrer Maj Britt Rosenmeyer Olsen.

- Både unge og gamle er velkomne til at prøve trædestenene. Man har dog selv ansvaret, hvis man skulle blive våd, ler hun.

Foruden at indeholde vand var det oprindeligt tiltænkt, at der fra dyser øverst på Vandkunsten skulle udledes overskudsdamp fra fjernvarmen, men den funktion virker ikke mere. Foto: Palle Brændsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Læserbrev

En undren ramte mig

Kultur

Tag det roligt, men skrub ud af sofaen

Annonce