Annonce
Erhverv

Gråkjær opfører verdens største gokarthal

Der har netop været afholdt rejsegilde på verdens største indendørs gokartbane. fra venstre på billedet er det regional salgschef Thomas Lauritsen, Gråkjær, general manager Henrik Hansen, Sallies, CEO Flemming Grene Thomsen, Racehall CPH, borgmester Michael Ziegler, Høje-Taastrup Kommune, og bestyrelsesformand Poul Plougmann, Racehall. Foto: Gårkjær
I slutningen af 2019 skal entreprenørvirksomheden Gråkjær aflevere byggeriet af verdens størst gokarthal i Høje Taastrup.

Holstebro/Høje Taastrup: Holstebro-virksomheden Gråkjær var i mange år specialister i byggerier til landbruget.

Men i dag er paletten langt bredere, og nu kan Gråkjær også kalde sig entreprenør bag verdens største gokarthal. Racehall Copenhagen bliver opført i Høje Taastrup. Byggeriet blev påbegyndt i begyndelsen af i år, og torsdag i sidste uge var der rejsegilde på byggeriet, der skal stå færdig til december, så den nye motorsportshal kan tages i brug i begyndelsen af 2020.

Det er Racehall, der står bag byggeriet, og de ejer i forvejen Nordeuropas største gokarthal i Aarhus. Men nu bliver der taget et stort spring. Den nye bane i Høje Taastrup får et køreareal på 10.050 kvadratmeter, hvilket er 33 procent større end i Aarhus. Der bliver også bygget en 2000 kvadratmeter stor administrationsbygning, hvor der er plads til restaurant og konferencerum.

For at signalere fart er elementerne i facaden på den nye bygning Ferrari-røde. Racehall Copenhagen er kendetegnet ved nogle meget store limtræsspær, der spænder over den 75 meter brede hal. De store spær er to meter høje.

- Det er ikke lige hver dag, at vi bruge så store limtræsspær. Det er et spændende projekt at arbejde med, siger Claus Navntoft, der er regionsdirektør hos Gråkjær Erhverv.

Budgettet for byggeriet er på 70 millioner kroner. Der er også tænkt på miljøet, da der er solceller på taget.

Der tages flere forskellige hensyn til miljøet og omgivelserne i byggeriet af Racehall, hvilket giver miljø- og klimavenlig energi til hallen.

Racehall Copenhagen opføres ved krydset mellem Roskildevej og Bondehøjvej i Høje Taastrup, hvilket gør, at det bliver let for publikum at komme til verdens største gokarthal, da det er et trafikknudepunkt i udkanten af København.

Det er forventningen, at 120.000 mennesker årligt vil besøge den nye Racehall.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sound Hub Denmark indvier lydkunst

Holstebro

De stormer frem på uddannelser og erhvervslivet: Men hvorfor er der ikke flere kvinder, der vil stille op til kommunalvalget?

Annonce