Annonce
Golf

Golfklub bliver vært for DM: Det er kæmpe stort

Kristian Grud og resten af Holstebro Golfklub er tildelt værtsskabet af Dansk Golf Union, når der i 2020 afholdes DM i Slagspil. Foto: Morten Stricker
Holstebro Golfklub er blevet tildelt værtsskabet, når det prestigefyldte DM i slagspil skal afholdes i sommeren 2020.

Holstebro: Midt i den kraftige regn, som godt kan være udfordrende for både golfspillere og golfbane, er der glædelige nyheder til Holstebro Golfklub.

Klubben er nemlig blevet tildelt værtsskabet, når der i slutningen af juli skal afholdes DM i slagspil.

- Det er rigtig stort. Det er kun topklubberne i Danmark, som får det. Det er en cadeau til klubben, og det er den retning, som vi gerne vil i, siger Kristian Grud, som er golfmanager i Holstebro Golfklub.

Danmarksmesterskabet, som skal afholdes på Skovbanen, bliver med deltagelse af nogle af landets bedste golfspillere på amatørniveau. Holstebro Golfklub var ligeledes vært for mesterskabet tilbage i 2005, hvor den lokale spiller, og nuværende træner i klubben, Brian Akstrup vandt.

Det ligger dog ikke ligefrem i kortene, at der bliver en lokal vinder denne gang.

- Der er ikke nogle lokal spillere, som er favoritter, men det er Jesper Sø Kopborg og Malthe Skaaning, som er de lokale håb, siger Kristian Grud.

Annonce

Stor opgave

DM i slagspil er ifølge Kristian Grud en af de mest prestigefyldte turneringer på det niveau, og det kræver også noget udover det sædvanlige at arrangere det.

- Det kræver et stort korps af frivillige, og det kræver også en del af vores greenkeepere og hele klubben. Det ligger ud over en sædvanlig turneringsafholdelse, men jeg synes, at vi er godt rustet til det, siger Kristian Grud.

DM i slagspil afholdes fra den 31. juli til 2. august næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce