Annonce
Mærkedage

Golfikon knuser tennishjerte og vinder titler

Rory McIlroy var regnet som en af favoritterne, men sluttede på en delt 21.-plads ved US Masters i april i år. Kevin C. Cox/Ritzau Scanpix
Nordirlands golfstjerne Rory McIlroy imponerede allerede i en meget ung alder med sublimt golfspil. Lørdag 4. maj fylder han 30 år.

30 år: Som niårig vandt han U10-VM i golf i Florida. Siden er det blevet til et hav af titler, store golfoplevelser, en brudt forlovelse og et rigtigt bryllup, og lørdag 4. maj kan Rory McIlroy fejre sin 30-års fødselsdag.

Den nordirske golfspiller indledte som 18-årig sin professionelle karriere 18. september 2007. En måned senere sluttede han på en imponerende tredjeplads ved Alfred Dunhill Links Championship på European Tour.

I juni 2011 slog han for alvor sit navn fast i den absolutte golftop. Med hele 16 slag under par - og otte slag bedre end nummer to - vandt han sin første majorturnering med en sejr ved US Open.

Siden er det blevet til yderligere tre majortitler, og i alt er han noteret for 15 sejre på PGA Tour og 13 på European Tour.

Desuden har McIlroy fem gange deltaget i den prestigefulde holdturnering Ryder Cup med det europæiske hold, som har vundet fire ud af de fem.

Med succes på golfbanen følger også økonomisk gevinst.

Ifølge erhvervsmagasinet Forbes lå McIlroy i 2017 på en syvendeplads over de bedst betalte sportsstjerner i verden med en indkomst på 50 millioner dollar svarende til 331 millioner kroner.

Skader holdt dog golfspilleren ude af flere turneringer i 2018, og sidste år skrev Forbes, at indtjeningen var 37,7 millioner dollar.

I Danmark tog McIlroy yderligere et nyk op ad kendisstigen, da han 31. december 2013 blev forlovet med Caroline Wozniacki.

Men kort før brylluppet, og efter at invitationerne var sendt ud, gjorde McIlroy det forbi med den danske tennisstjerne, og festen blev aflyst.

Om bruddet med Wozniacki har McIlroy efterfølgende sagt, at han indså, at han ikke ville være sammen med en anden kendt person.

I 2017 blev han i stedet gift med amerikaneren Erica Stoll, som han mødte gennem PGA Touren.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce