Mærkedage

Golfikon knuser tennishjerte og vinder titler

Rory McIlroy var regnet som en af favoritterne, men sluttede på en delt 21.-plads ved US Masters i april i år. Kevin C. Cox/Ritzau Scanpix
Nordirlands golfstjerne Rory McIlroy imponerede allerede i en meget ung alder med sublimt golfspil. Lørdag 4. maj fylder han 30 år.

30 år: Som niårig vandt han U10-VM i golf i Florida. Siden er det blevet til et hav af titler, store golfoplevelser, en brudt forlovelse og et rigtigt bryllup, og lørdag 4. maj kan Rory McIlroy fejre sin 30-års fødselsdag.

Den nordirske golfspiller indledte som 18-årig sin professionelle karriere 18. september 2007. En måned senere sluttede han på en imponerende tredjeplads ved Alfred Dunhill Links Championship på European Tour.

I juni 2011 slog han for alvor sit navn fast i den absolutte golftop. Med hele 16 slag under par - og otte slag bedre end nummer to - vandt han sin første majorturnering med en sejr ved US Open.

Siden er det blevet til yderligere tre majortitler, og i alt er han noteret for 15 sejre på PGA Tour og 13 på European Tour.

Desuden har McIlroy fem gange deltaget i den prestigefulde holdturnering Ryder Cup med det europæiske hold, som har vundet fire ud af de fem.

Med succes på golfbanen følger også økonomisk gevinst.

Ifølge erhvervsmagasinet Forbes lå McIlroy i 2017 på en syvendeplads over de bedst betalte sportsstjerner i verden med en indkomst på 50 millioner dollar svarende til 331 millioner kroner.

Skader holdt dog golfspilleren ude af flere turneringer i 2018, og sidste år skrev Forbes, at indtjeningen var 37,7 millioner dollar.

I Danmark tog McIlroy yderligere et nyk op ad kendisstigen, da han 31. december 2013 blev forlovet med Caroline Wozniacki.

Men kort før brylluppet, og efter at invitationerne var sendt ud, gjorde McIlroy det forbi med den danske tennisstjerne, og festen blev aflyst.

Om bruddet med Wozniacki har McIlroy efterfølgende sagt, at han indså, at han ikke ville være sammen med en anden kendt person.

I 2017 blev han i stedet gift med amerikaneren Erica Stoll, som han mødte gennem PGA Touren.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De sov et nyt sted hver måned

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

Fik oversprayet sin bil og sprættet dæk op

Sport

Måbjergs målkonge skød jysk mesterskab i hus

Holstebro

Nykredit taber otte millioner på årets landsby - Plexus reddet ud af gældskniben

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

112

En højst uheldig dag: 11 sigtelser mod ung mand

Annonce