Annonce
Kultur

Golfens Dag: Solen strålede over søndagens slagtilbud

Holstebro Golfklub holdt søndag Golfens Dag på Storåbanen. 100 små og store havde meldt sig til for at prøve at snuse til sporten. Foto: Steffan Skov
Holstebro Golf Klub slog søndag et slag for at få endnu flere golfere ved Golfens Dag - 100 drivede, puttede og hyggede sig gennem introduktionen med kølle og bold.

Holstebro: - Jeg så opslaget på Facebook. Nogle gange skal man bare have et lille skub, så jeg tænkte, at nu gør vi det, min far og jeg.

Ordene kommer fra Allan Dichmann, 50, og hans nysgerrighed var årsagen til, at den påtænkte duo, ham og faderen Gunnar på 80, søndag var udvidet til en kvartet med kollegaen Kenneth Norrild, 63, og dennes søn Mads på 28. Alle fire kommer fra Holstebro.


Annonce

Jeg har haft lyst til at prøve golf, fordi det tiltaler mig med fleksibiliteten, og at det foregår ude i naturen. Golf er en af flere ting jeg overvejer at bruge dele af min ny tilværelse på.

Kenneth Norrild, Holstebro


Ingen af de fire har andre forudsætninger for at spille golf end nysgerrigheden. Den skulle så stilles, da Holstebro Golfklub inviterede til Golfens Dag på banen i Storådalen søndag. Her var muligheden for gratis at prøve spillet, og alt de 100 tilmeldte skulle huske var passende udendørstøj.

Kvartetten (fra venstre) Allan Dichmann, Kenneth Norrild, Mads Norrild og Gunnar Dichmann havde afsat nogle timer til at prøvet golfspillet. Foto: Steffan Skov

Kenneth Norrild står foran at gå på pension den 1. maj. For ham var Golfens Dag en mulighed for at snuse til lidt af det, der kunne blive tid til i fremtiden.

- Jeg har haft lyst til at prøve golf, fordi det tiltaler mig med fleksibiliteten, og at det foregår ude i naturen. Golf er en af flere ting jeg overvejer at bruge dele af min ny tilværelse på, siger Kenneth Norrild.

Forskellige erfaringer

Alle fire kastede sig forudsætningsløst over slag og greb, og en midtvejsevaluering afslørede, at kvartettens nestor som den eneste af de fire var skeptisk, og nok ikke slipper alt og haster hen for at købe en golfbag.

- Det siger mig ikke rigtig noget. Jeg er mere til at kombinere løb og gang ude i naturen ved Holstebro, siger Gunnar Dichmann.

Hans søn var langt mere begejstret:

- Det her kunne godt være noget. Det passer ind i en hverdag med skiftende arbejdstider, og det tiltaler mig også, at man spiller på tværs af generationer og handicap. Min eneste bekymring er, at man kan blive alt for vild med at spille, siger Allan Dichmann med et smil.

Annonce

Midt i medgang

Den arrangende klub havde støvsuget skabene for køller og bolde for at service deltagere i arrangementet bedst muligt.

Instruktører fra Holstebro Golfklub sørgede for at deltagerne i så høj grad som muligt kunne få køllerne til at lystre. Foto: Steffan Skov

Som en af landets største klubber med 1900 medlemmer og to baneanlæg i henholdvis Raasted og Storådalen, er det ikke medvind, der mangler i øjeblikket. Det faktum til trods, så ser golfmanager Kristian Grud fra Holstebro Golfklub det som helt naturligt at klubben er med.

- Det er den årlige dag, hvor golfsporten for alvor rækker ud til offentligheden. Det sker midt i det, der allermest kan betegnes som et coronaboom for sporten herhjemme. Alene i fjor kom der 11.000 nye medlemmer på landsplan, og tilstrømningen i år bekræfter, at det bare fortsætter, siger Kristian Grud.

Han er også glad for, at samfundet har nået at genåbne sig så meget, at Golfens Dag 2021 også kunne gennemføres i år på en coronasikker måde.

Holstebro Golfklub er sammen med 129 andre danske klubber om Golfens Dag, der er en uforpligtende mulighed for at prøve golfsporten.

Golfens historie

Eksperter betragter det kinesiske spil Chi Wu som det første spil, der minder om golf. Man slog en bold rundt på en bane, og i stedet for et hul skulle spillerne ramme et spyd, der var plantet i jorden. De første vidnesbyrd om spillet stammer fra omkring 2600 år før vores tidsregning.

På papyrus fra templet i Hatshepsut i Egypten fortælles om en farao, der cirka 1400 år før vores tidsregning slog til bolde på noget, der kunne kaldes en driving range.

De første golfere i Europa var hollændere. I 1297 blev der spillet en colf-match i byen Loenen de Vecht.

Under Ming-dynastiet (1368-1644) vender golfen tilbage til Kina, mens fårehyrderne i Skotland omkring år 1400 begynder at spille et tilsvarende spil.

Danmark fik sin første golfklub - Københavns Golf Klub - i 1890.

Dansk Golf Unions 186 klubber kunne i september i fjor noterede sig det største medlemstal nogensinde: 154.803.


- Vi ved, at mange er nysgerrige på sporten, og vi håber, at de vil benytte Golfens Dag som lejlighed til at prøve golf, siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union.

Slagtilbuddene denne søndag sker midt i en tid, hvor golfsporten aldrig har været stærkere i Danmark. Der er således næsten 155.000 registrerede golfspillere - det største antal nogensinde.

Boldene trillede og fløj tæt over forårsgræsset på Storåbanen søndag. Foto: Steffan Skov

- Der er ingen tvivl om, at coronakrisen har fået mange til at søge mod aktiviteter, der kan dyrkes med næsten ingen smittefare. Det kan golf og samtidig er golf også en sport, som kan dyrkes hele livet og alle niveauer kan spille sammen, siger Lars Broch Christensen.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Struer

Heidis prøve var "atypisk": - Jeg har fået at vide, at det må være Omikron

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Erhverv

26-årig har åbnet egen salon: - Det begyndte med, at jeg klippede min mormor

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Omikron kan være vejen ud af pandemien: Corona vil med tiden sidestilles med influenza, mener norsk forsker

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Kultur

Det var ikke for sjov: De ville pumpe Venø Bugt tør for vand

Struer

Et pragteksemplar på det grå guld: - Bare vi havde flere som Larsen

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Annonce