Annonce
Lemvig

Godt resultat for Dansk Flygtningehjælp

Arne Gottlieb var koordinator for indsamlingen og godt tilfreds. Foto: Benny Gade.
Indsamlerne fik godt 35.000 kroner i bøsserne i Lemvig Kommune

Lemvig: Indsamlerne til Dansk Flygtningehjælp fik helt nøjagtigt 35.268,93 kroner i bøsserne, da de søndag besøgte hjemmene i Lemvig Kommune.

- Det er et godt resultat, siger Arne Gottlieb, som koordinerede indsamlingen.

Søndag formiddag troppede en flok frivillige op i Kirkehuset i Lemvig for at gå ud og samle ind til Dansk Flygtningehjælp. De kom til trods for, at det regnede, og de var klar til at gøre en indsats for at hjælpe nogle af verdens mest udsatte mennesker. Kirkehuset havde velvilligt stillet deres foyer til rådighed, så de kunne stå godt beskyttede og få udleveret indsamlingsbøsser. Alle kastede sig ud i vejret med bevidstheden om, at når de kom tilbage til kirkehuset, ville de blive modtaget med kaffe og kage, som var sponsoreret af Kvickly Lemvig. I Nørre Nissum var der en stor gruppe elever fra Nørre Nissum Efterskole, der trodsede vejrguderne for at hjælpe flygtninge. Samtidig gik de med bevidstheden om, at de mennesker, de skulle være med til at hjælpe, end ikke havde mulighed for at komme i ly for vejret uden deres hjælp.

Heldigvis blev det tørvejr i løbet af dagen, så derfor var mange af indsamlerne tørre, da de kom tilbage til Kirkehuset med resultatet af deres anstrengelser.

Da indsamlingen var afsluttet, blev indsamlingsbøsserne deponeret i Vestjysk Bank, som igen i år havde påtaget sig opgaven med at tælle resultatet op.

Det lykkedes Lemvigs indsamlere at samle 35.268,93 kroner ind til Dansk Flygtningehjælps internationale arbejde. Det er et godt resultat, lyder det fra Arne Gottlieb, som koordinerede indsamlingen i Lemvig.

Har du ikke haft besøg af en indsamler, kan du stadig give et bidrag på Mobilepay nummeret 800055 eller på flygtning.dk.

I år samler Dansk Flygtningehjælp ind til at give mennesker på flugt tag over hovedet. Om det består af mursten, plastik, ler, blik eller bambus, har alle mennesker brug for et hjem for at overleve.

Det gælder i verdens største flygtningelejr i Bangladesh, hvor næsten én million mennesker lige nu er stuvet sammen under usle forhold. Det gælder i Yemen, hvor sulten truer 10 millioner mennesker på livet. Og det gælder for millioner af syrere, der fortsat er tvunget på flugt fra krigens ødelæggelser i enten deres eget land eller til et af nabolandene.

For 218 kroner kan Dansk Flygtningehjælp give en familie på flugt udstyr til at lave et midlertidigt hjem. Det består af en presenning, 50 meter reb, 20 meter stålwire og 20 bambusstænger. For 1000 kroner kan op mod fem familier få midlertidigt tag over hovedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce