Annonce
Fodbold

Godt nyt til breddeklubberne: Rigspolitiet klar med mere fleksible regler

De fodboldsultne børn og unge er nogle af dem, der kan se frem til mere tid på de danske fodboldbaner i den kommende tid. Der er åbnet for inddeling af baner, så det bliver lidt nemmere for klubberne at organisere træninger. Arkivfoto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Landets fodboldbaner bliver nu gjort mere tilgængelige for op mod 330.000 breddefodboldspillere i Danmark.
Annonce

Nordvestjylland: Der kan nu for alvor komme gang i breddefodbolden på landets mange fodboldbaner. Dansk Boldspil-Union (DBU) oplyser onsdag, at Rigspolitiet har opdateret retningslinjerne for, hvordan klubbernes mange fodboldbaner kan opdeles under coronakrisen.

Tidligere lød meldingen, at der maksimalt måtte være ti personer på en opstreget fodboldbane uanset størrelsen. Det er nu ændret, skriver DBU, så klubberne kan opdele en 11-mands bane i mindre baner - eksempelvis fire 5-mands baner eller to 8-mands baner.

De opdaterede retningslinjer betyder, at mange flere danskere kan komme ud at spille fodbold, fortæller formand for DBU Bredde, Lars Albæk.

- Det gør en kæmpe forskel for alle vores medlemmer og klubber.

- Det skal ikke være en hemmelighed, at vi kan mærke, at både klubber og spillere står i en udfordrende situation lige nu, og alle brænder for at komme ud på fodboldbanerne igen.

- At det nu kan lade sig gøre, er et stort skridt i den rigtige retning, siger Lars Albæk til DBU's hjemmeside.

Breddeformanden slår fast, at fodbolden fortsat skal overholde myndighedernes regler og restriktioner.

- Som landets største sportsgren har vi et kæmpe ansvar, som vi naturligvis lever op til, siger Lars Albæk.

- Vi har kæmpet for, at anlæg kan opdeles i mindre områder. Det er nu lykkedes. Vi kæmper fortsat også for at åbne fodbolden helt, så det snart igen bliver muligt at tackle og give en god skulder.

Der er 1600 fodboldklubber i Danmark og næsten 330.000 aktive fodboldspillere.

/ritzau/

Sådan ser de nye retningslinjer ud. Grafik: DBU
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce