Annonce
Struer

Godt nyt, hvis du bliver trængende i Hvidbjerg

Døren er nu igen åben til det offentlige toilet i Hvidbjerg på Thyholm. Arkivfoto: Morten Bang Larsen
Det er igen blevet muligt at benytte sig af et offentligt toilet i Hvidbjerg, hvor et sådant i en længere periode ellers har været en mangelvare.

Hvidbjerg: Avisen drog tidligere på sommeren på Tour de Toilet på Thyholm, da der på et borgermøde var blevet udtrykt endog stor bekymring over, at offentlige toiletter var en mangelvare.

Den påstand var Struer Kommune ikke enig i, og undertegnede tog derfor på tur.

En tur, der gik rigtig godt - set fra kommunens side - lige indtil destinationen hed Hvidbjerg. Her var godt nok et skilt på en dør ved stationen, hvoraf det fremgik, at der var et offentligt toilet.

Døren var bare låst den onsdag, avisen var forbi, og det havde den ifølge en af butiksindehaverne i området været i et år, hvis ikke længere.

Frank Andersen, der er byggetekniker i Struer Kommune, kan nu fortælle, at kommunen faktisk allerede på det tidspunkt var i gang med at finde en løsning.

Annonce

Åbent igen

En løsning, der indebar, at toilettet allerede dagen efter, avisen havde været forbi, var tilgængeligt og nu er det alle ugens dage fra otte om morgenen til klokken 20 om aftenen.

- Det skal nok passe, at det har været lukket i et års tid. Det blev det, da turistinformationen blev lukket, forklarer Frank Andersen, som yderligere kan fortælle, at toilettet blev lukket i forbindelse med, at lejekontrakten for lokalet, det ligger i, blev opsagt.

- Det var en del af lejekontrakten med DSB, og nu lejer vi så igen de to toiletter, siger byggeteknikeren, som gerne erkender, at det nok var en fejl, at man i sin tid ikke beholdt de to toiletter.

Det blev kommunen gjort opmærksom på i form af en borgerhenvendelse, som den nu altså har reageret på.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce