Annonce
Struer

Godt hver 10. borger i Struer Kommune har ladet sig teste

Godt hver 10. borger i Struer Kommune har den seneste uge ladet sig teste for Covid-19 smitte. Det mobile testcenter i Energipark Struer holder åbent til og med 6. december. Foto: Steffan Skov
Muligheden for at blive testet for Covid-19 smitte lokalt har fået borgerne i Struer Kommune til at stå i kø for at blive testet - borgmesteren er glad for, at opfordringen er blevet hørt
Annonce

Struer: Signalet er blevet fanget af borgerne i Struer Kommune. I hvert fald så havde 2349 borgere søndag landet sig teste for Covid-19 smitte den seneste uge.

Onsdag åbnede det mobile testcenter i Energipark Struer, og centret holder åbent også hen over den kommende weekend, alle dage fra klokken 9 til 16.

Med et tal på 2349 testede borgere fra kommunen de seneste syv dage, svarer det til at godt hver 10. borger i kommunen - ung som gammel - er blevet testet den seneste uge.

Det glæder borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), at så mange allerede på nuværende tidspunkt har lyttet til opfordringen om at lade sig teste.

- Det vidner om, at borgerne har taget opfordringen til sig og følger retningslinjerne, siger Niels Viggo Lynghøj.

Annonce

Stort tal

Også formanden for kommunens coronaudvalg, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, bifalder tallet.

- Rådet er blevet fulgt. Vi har ikke sat et mål eller et succeskriterie, men fortsætter tilstrømningen som nu, så kan det ende med, at hver 5. borger i kommunen er blevet testet, når det mobile testcenter lukker søndag 6. december klokken 16. Det er et meget stort tal, siger Jesper Thyrring Møller.

I takt med den massive testning er det lokale smittetryk også faldet. Det er dog stadig højt, incidenstallet var ifølge Statens Serum Institut (SSI) søndag 185,8 (antal smittede per 100.000 borgere, red.), mens 39 borgere er blevet konstateret smittet med Covid-19 de seneste syv dage.
Struer Kommune var søndag placeret som nummer 19 på listen over smittetryk i alle landets kommuner ifølge SSI.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce