Annonce
Holstebro

SF om batteritog mellem Struer og Vejle: Godt forslag - men ikke nu

Karsten Filsø fra SF har sympati for borgmester Niels Viggo Lynghøjs forslag om batteritog på strækningen fra Vejle til Struer, men han mener stadigvæk, at førsteprioriteten må være en elektrificering, som det her er sket på en strækning mellem Esbjerg og Bramming. Arkivfoto: Robert Attermann
Annonce

Struer: SF har sympati for borgmester Niels Viggo Lynghøjs udmelding om batteritog på strækningen mellem Struer og Vejle. Men partiet mener, man skal vente med det forslag.

- Selv om jeg faktisk har sympati for hans melding, mener jeg ikke, vi nu bør debattere den mulighed. Det skal vi kun gøre, hvis det glipper med opbakning til elektrificering af strækningen, så den helt og fuldt er en del af hovedjernbanenettet. Dette krav om elektrificering og sammenhæng med hovednettet vil blive fremført af SF i de kommende transportforhandlinger, siger Karsten Filsø (SF), Ulfborg, som er folketingskandidat for SF og i øvrigt også formand for teknisk udvalg i Holstebro Kommune.

- Niels Viggo Lynghøj har hidtil haft den klareste borgmesterstemme på togstrækningen i ønsket om at elektrificere. Det vil jeg appellere til, at han fortsætter med. Hvis et batteridrevet tog skal kobles sammen med et eltog, er det selvfølgelig bedre end et egentlig togskifte. Men det vil alligevel være mindre smidigt og fleksibelt, end hvis man også på den jyske diagonalbane har elektrificeret strækningen. Derfor bør det fortsat have 1. Prioritet, mener Karsten Filsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Holstebro

70 kontroller i weekenden: Politiet fandt intet galt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce