Annonce
Sport

Godt 1800 orienteringsløbere løber tre dage i Ulfborg-skovene

- Vi glæder os rigtig meget til stævnet for alvor kommer i gang torsdag, siger de to stævneledere Ann-Vibeke Mose og Jens Jørgen Jensen fra stævnepladsen i Stråsø. PR-foto
Vestjysk Orienteringsklub og naboklubben i Herning har brugt flere tusinde timer på at forberede stort påskestævne.

Ulfborg: En større teltby er ved at blive bygget op i det store skovområde Stråsø ved Ulfborg som optakt til Påskeløbet – et tredages etape-orienteringsløb. Torsdag, fredag og lørdag i påsken dyster omkring 1900 orienteringsløbere – heraf godt 430 fra udlandet – i området.

Allerede tirsdag og onsdag er en mindre del af løberne i gang med fortræning i Husby og Torsted.

Arrangør af det store stævne er Vestjysk Orienteringsklub med base i Holstebro og Herning Orienteringsklub.

- Det er seks år siden vi gik i gang med planlægningen, og vi har brugt i tusindevis af timer som optakt, fortæller Jens Jørgen Jensen, formand for Herning Orienteringsklub og stævneleder sammen med Ann-Vibeke Mose, der er formand for Vestjysk OK.

Til stævnet er der tegnet helt nye orienteringskort over det store skovområde, og det har medlemmer af Vestjysk OK brugt mange timer på, fortæller Ann-Vibeke Mose. Der glæder sig til, at stævnet endelig går rigtigt i gang torsdag.

- Jeg har som det seneste været ude og investere i solcreme, for det tyder vejrudsigten på, at der bliver brug for, siger hun.

Stævnet er planlagt med fælles stævneplads alle tre konkurrencedage.

- Det giver os den fordel, at vi kan gøre mere ud af faciliteterne, fordi vi ikke som normalt skal bruge tid på at flytte telte, resultattavler, kiosk med videre, fortæller Jens Jørgen Jensen.

Da stævnet foregår midt i skoven er der meget dårlig mobildækning.

- Det giver blandt andet den udfordring, at man ikke kan betale med sin telefon. Derfor har vi opfordret deltagerne til at have kontanter med for en gangs skyld, oplyser stævnelederen.

På grund af et formodet drægtigt ulvepar er løbsområdet lørdag blevet begrænset efter krav fra Naturstyrelsen.

- Det har givet os ekstra arbejde at skulle ændre banerne, men vi har stadigvæk muligheder for at give orienteringsløberne rigtig gode udfordringer og baner, siger Ann-Vibeke Mose.

Ulve i området giver ikke stævnelederne bekymringer.

- Jeg er helt sikker på, at en tamhund vil være farligere at møde. Ulven vil allerhelst undgå os mennesker, siger Jens Jørgen Jensen.

Annonce
Etableringen af faciliteter på stævnepladsen er i fuld sving. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce