x
Annonce
Erhverv

God start for indsamling til ny købmand

Det er godt gang i salget af anparter til den nye købmandsbutik i Hjerm. Arkivfoto: Stine Kjærside
I løbet af mindre end en uge har styregruppen bag en ny købmandsbutik i Hjerm fået indsamlet næsten en tredjedel af det påkrævede beløb, for at byggeriet kan gå i gang

Hjerm: En styregruppe i Hjerm har sat sig i spidsen for det store arbejde, det er at indsamle penge til byggeriet af en spritny købmandsbutik i byen, efter at den forrige lukkede tilbage i december måned.

Arbejdet blev startet tirsdag i sidste uge med et borgermøde, hvor Dagrofa, der også er involveret i den nye købmandsbutik i Asp, deltog.

Her kom det frem, at byggeriet, der vil tælle butik, lager samt et tankanlæg, samlet set vil komme til at koste i omegnen af ti millioner, og at det er Hjerm-borgerne selv, der skal sørge for at få indsamlet de 3,5 millioner i form af anparter til 2500 kroner per styk.

Umiddelbart lyder det som mange penge at skulle indsamle på kort tid, men små lokalsamfund kan noget magisk, når de vælger at løfte i flok.

Mandag kunne Stefan Harregaard, der er med i styregruppen, så afsløre, at der mellem tirsdag den 25. februar og mandag den 2. marts allerede er blevet solgt 560 anparter, svarende til 1,4 millioner kroner. Et tal, som styregruppen bag indsamlingen naturligvis er stolte over.

- Det er svært at sige, hvad vi havde regnet med at have samlet ind på nuværende tidspunkt, men jeg tror ikke, at vi havde regnet med så meget. På den anden side, ud fra antallet af borgere, der mødte op til borgermødet i tirsdag, kunne man godt mærke, at der var en meget positiv stemning for at få en ny butik. Der skal i hvert fald lyde en stor ros til borgerne i Hjerm for deres entusiasme, siger Stefan Harregaard.

Der skal samles 3,5 millioner ind til byggeriet for at sørge for, at økonomien i det ejendomsselskab, der kommer til at eje butikken, og som en selvstændig købmand så lejer sig ind i, er så stabil som mulig fra start. Styregruppen sad klar i hallen i Hjerm søndag eftermiddag, og de gør det igen på onsdag mellem 16 og 20, hvor det er muligt at komme op og tegne anparter. Om noget tid vil styregruppen via frivillige besøge de borgere, der endnu ikke har tilkendegivet om de ønsker at købe en anpart eller to.

Der skal i hvert fald lyde en stor ros til borgerne i Hjerm for deres entusiasme.

Stefan Harregaard, styregruppen bag ny købmand

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce