Annonce
Struer

Glemte alt om valget: En aften i naturens tegn

Jørgen Skouboe på scenen i Hjermhallen for at fortælle om sine oplevelser i naturen - blandt andet sammen med Nikolaj Kirk under deres optagelser af programserien "Nak og Æd". Foto: Broe Foto
Jørgen Skouboe fra "Nak og Æd" om sit arbejde i naturen sammen med Nikolaj Kirk, og Thomas Boesdal med fakta om ulven
Annonce

Hjerm: Det var ikke alle, der blev hjemme for at følge, hvordan valgkampen tirsdag aften blev skudt i gang på tv. I Hjerm var der godt 300 personer samlet til to spændende foredrag i Hjerm Hallen.

Først fortalte Jørgen Skouboe – kendt fra tv-programmerne Nak og Æd – historier og anekdoter fra sit liv og ikke mindst sit arbejde med tv.

Det var tydeligt for enhver i hallen, at Jørgen Skouboe er meget glad for naturen.

- Vi er sammen på en anden måde ude, end vi er inde. Sidder vi sammen ved spisebordet er stilhed typisk pinligt, hvorimod stilhed er helt naturligt, når vi sidder rundt om et bål, lød en af Jørgen Skouboes pointer.

Jørgen Skouboe har været ansat i DR i mange år, og har blandt andet arbejdet sammen med Poul Thomsen på nogle af dennes mange populære programmer.

De seneste år er det primært samarbejdet med Nikolaj Kirk i programserien ”Nak og Æd”, som Jørgen Skouboe har arbejdet med, og der kom mange gode og sjove indblik i deres samarbejde i løbet af foredraget.

Det første projekt som Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk lavede sammen, var et anti-juleprogram. De ville grille julemandens rensdyr. Jørgen Skouboe skød rensdyret, og Nikolaj Kirk stod for tilberedningen. Dette koncept holdet de fast i og udviklede hen af vejen, og de har nu rejst rundt i hele verden og lavet tv i 26 forskellige lande.

En sjov vinkel var, at hvis ikke de fik skudt, det dyr de var på jagt efter, så skulle de spise et såkaldt ”taberdyr”. Her kunne Jørgen Skouboe afsløre, at krager smager utroligt dårligt, hvorimod mårhunde smager ganske fantastisk – når de bliver tilberedt af Nikolaj Kirk.

Deres værste oplevelse havde været, hvor de lå i telt i uvejr, og der på en enkelt nat kom 44.000 lyn hen over Danmark. Der var de på nippet til at tage hjem – men de gjorde det ikke.

Vi er sammen på en anden måde ude, end vi er inde.

Jørgen Skoubou, Nak og Æd, i foredrag

Annonce

Lidt fakta om ulven

Efter pausen fortalte Thomas Boesdal om sit arbejde med ulve.

Thomas Boesdal, der til dagligt bor i Hjerm med sin familie, har arbejdet med ulvene siden 2012, og Thomas er utroligt passioneret i sit arbejde med ulvene. Dette kunne tydeligt mærkes i foredraget.

Thomas Boesdal gjorde meget ud af, at han ikke vil være for eller imod ulve. Det er op til folk selv, at tage stilling til. Thomas Boesdal vil gerne, at vi alle sammen baserer vores holdning på fakta og på et oplyst grundlag.

Thomas Boesdal viste mange gode billeder og videooptagelser af de ulve, der er og har været i Danmark. Der var mange eksempler på, at ulv og mennesker eller ulv og andre dyr færdes de samme steder indenfor ganske kort tid.

Alt i alt et spændende og informativt foredrag omkring et af de meste omtalte dyr i den danske natur de sidste fem-seks år.

Hele aftenen blev bundet sammen af Tim Pindstofte fra Hjerm Borgerforening og af Vestjysk Jagthornblæserlaug, der gav prøver på deres evner flere gange i løbet af aftenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce