Annonce
Struer

Glem selve valget: Det er nu, du kan få indflydelse

Langhøj Venstre gør klar til at finde kandidater til byrådet, og formanden, Christen Bjerrum, har en opfordring til alle på den politiske midterbane om at mobilisere og holde liv i demokratiet. - Det er nu, du for alvor kan få indflydelse, hvis du melder dig ind, understreger han. Privatfoto
- Vil du gerne have en bestemt kandidat på stemmesedlen, er det nu, det bliver afgjort. Så meld dig ind i kampen, lyder opfordringen fra Christen Bjerrum, formand for Langhøj Venstre, til alle på den politiske midterbane fra SF til V.
Annonce

Struer: Formanden for Langhøj Venstre, Christen Bjerrum, har indkaldt til et virtuelt opstillingsmøde i den lokale vælgerforening 2. marts.

Det er nu, der skal sættes navn på kandidaterne til kommunalvalget, som bliver afviklet til november.

Men Venstre er ikke alene om at skulle finde kandidaterne, og Christen Bjerrum sætter sig gerne i helikopterhøjde for at få demokratiet til at spille.

- Det er nu, du for alvor kan få indflydelse, hvis du er medlem af et parti, konstaterer han.

- Det er nu, vi skal have afgjort, hvem der vil stille op til byrådet, og det er også nu, vi får afgjort, hvordan rækkefølgen bliver på listen. Det er mindst lige så afgørende som selve valget, mener han.

Annonce

Medlemmerne, der taler og tæller

Christen Bjerrum vil derfor meget gerne opfordre alle de bærende partier til at mobilisere.

- Her tænker jeg selvfølgelig på os selv i Venstre, men også på de konservative og på SF og Socialdemokratiet, siger han.


Det er ærgerligt, og det er vi selvfølgelig kede af. Det var jo netop nu, de for alvor kunne få noget ud af at være medlemmer.

Christen Bjerrum (V), formand, Langhøj Venstre


- Det er vigtigt, at vi i de bærende partier har et godt medlemsfundament. Det er helt afgørende, mener han og beklager, at Langhøj Venstre har mistet et par medlemmer her op til opstillingsmødet 2. marts.

Balladen i partitoppen har fået et par stykker til at melde sig ud.

- Det er ærgerligt, og det er vi selvfølgelig kede af. Det var jo netop nu, de for alvor kunne få noget ud af at være medlemmer, siger Christen Bjerrum og understreger, at det samme gør sig gældende i de øvrige partier.

Annonce

Jo flere, jo bedre

Christen Bjerrum får da også opbakning fra blandt andet socialdemokraternes borgmesterkandidat, John Christoffersen, som fortæller, at der først bliver sat navn på de socialdemokratiske kandidater til byrådet om en måneds tid eller to.

- Vi arbejder på en tidsplan og skal have møde om det på mandag, fortæller han.

- Så der er stadigvæk mulighed for at få indflydelse, understreger socialdemokraternes nye borgmesterkandidat og giver Christen Bjerrum ret i, at jo flere, der er med til at afgøre, hvem der skal på listen, jo bedre.

Det samme siger Keld Graversgård fra Det Konservative Folkepart, som heller ikke forventer at få sat navn på kandidaterne, før coronaen slipper sit greb.

- Op til valget i 2017 havde vi ti kandidater med på listen, og alt andet lige, så betyder det noget, hvor du bliver placeret på stemmesedlen, konstaterer han.

- De personlige stemmer er godt nok afgørende i et lokalvalg som i Struer Kommune, hvor vi jo bliver valgt ind på nogle personlige holdninger, men alligevel: Står du nederst på listen, skal der mange gode naboer og familiemedlemmer til, der vil stemme på dig, for at blive valgt, siger han og giver Christen Bjerrum ret i, at opstillingsmøderne i de forskellige partier er mindst lige så vigtige for et velfungerende demokrati som selve valget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce