Annonce
Holstebro

Glad minister: Motorvejen blev indviet under åben himmel

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) førte saksen, da snoren lørdag blev klippet til den nye motorvej. Det er den længste motorvej bygget i et stykke i Danmark, sagde ministeren, der var tydeligt imponeret over det store fremmøde til motorvejsfesten. Foto: Morten Stricker

Borgmester H.C. Østerby (S) er begejstret for motorvejen - men han fik det største bifald, da han mindede to ministre om det "missing link", hvor der er et hul i motorvejen ved Herning.

HOLSTEBRO: Hvor er saksen? blev der spurgt. Uha.

Men heldigvis blev saksen fundet, så elever var Balletskolen kunne overrække saksen til transportminister Ole Birk Olesen (LA), så han lørdag 12.30 kunne klippe snoren og åbne motorvejen. Til bifald fra de tusindvis af fremmødte.

Solen tittede kortvarrigt frem og leverede optakten til indvielsen, mens "Under åben himmel" tonede fra scenen - med korsang og mens balletbørn dansede midt i det store vejkryds ved Hjermvej, som var lukket i dagens anledning. Det kryds, som fra søndag er motorvejens nordlige port.

I sin tale glædede Ole Birk Olesen sig over, at et nyt stykke motorvej er færdigt - og i øvrigt en motorvej, som sætter danmarksrekord, fordi det med sine 39 kilometer er den længste motorvej, der er bygget i et stykke.

- Motorveje er med til at binde Danmark sammen, og det forbedrer vilkårene for erhvervslivet. Motorveje er en forudsætning for vækst.

- Man kan nu kommer til Aarhus på fem kvarter, og det giver nye muligheder for både rekruttering af arbejdskraft og for jobsøgning, sagde Ole Birk Olesen.

Han erkender at der i myldretiden har været trængsel på hovedvejen mellem Herning og Holstebro - og at det både koster tid, og giver risiko for uheld.

- Motorveje er den sikreste måde at komme fra A til B, sagde trafikministeren, som i øvrigt også håber, at de folk, som havde måttet afstå jord og hjem til motorvejen, var kommet godt videre og får glæde af vejen.

I øvrigt var Ole Birk Olesen tydeligt imponeret over de mange folk, som var mødt op for at fejre motorvejen ved vejfesten.

- Det er skønt at se så mange og festglade mennesker. Men der er også grund til at sige tillykke, sagde han.

Der er et "missing link" på den nye motorvej, sagde borgmester H.C. Østerby (S - th.) og pegede på hullet i motorvejen i Herning - og opfordrede de to ministre Ole Birk Olesen (LA) og Kristkan Jensen (V) til at finde pengene til det inden valget. Foto: Morten Stricker

Drøm og missing link

Holstebro borgmester H.C. Østerby (S) glæder sig over, at den 26 år lange kamp for en motorvej endelig er i mål.

- I dag må vi knibe os i armen. Det har været en drøm og en langstrakt vision, sagde H.C. Østerby, som roste borgmestrene fra Struer og Lemvig, som havde stået skulder ved skulder i kampen for motorvejen.

- Også erhvervsvlivet og institutioner har været med, sagde H.C. Østerby, som ser motorvejen som et skridt ind i fremtiden for udviklingen i hele Nordvestjylland - og dermed sikre et Danmark i balance. Han kaldte den også "supermotorvejen til Gødstrup".

Men det største spontane bifald fik borgmesteren, da han mindede om et "missing link" i eventyret - nemlig den strækning på syv kilometer nordøst om Herning, hvor der kun er en tosporet motor-trafikvej.

- Det hul trænger til at blive lukket, og arbejdet er ikke gjort færdigt, sagde H.C. Østerby med en hilsen til både transportmisteren Ole Birk Olesen, finansminister Kristian Jensen (V) og flere tilstedeværende folketingsmedlemmer.

- I er tilstede her, og vi kan lige så godt få lavet en aftale om at lukke hullet inden valget, sagde H.C Østerby til et nyt stort bifald.

Han glædede sig også over de over 7000, som var tilmeldt løb, gang og cykling på festdagen - og at motorvejen lægger asfalt til det største motionsløb på egnen i mange år.

- Vi har i dag en fire-sporet folkefest, hvor hjul og fødder smager på den nye asfalten for første og sidste gang. Eller er det anden? spurgte borgmesteren, som havde "hørt" at nogle hen over sommeren havde tyvstartet på motorvejen.

Joan Hansen (V), formand for teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune ønskede i sin tale også vestjyderne tillykke med motorvej.

- Vi er i hjertet af produktionsdanmark, som tjener penge til hele landet, og motorvejen gør det nemmere at få varer ud i hele Europa, sagde hun.

Tusinder var mødt frem for at indvi motorvejen - og flere indtog skrænterne omkring det store vejkryds ved Hjermvej, hvor hovedscenen var - og dermed centrum for vejfesten. Og som er den nordlige port til motorvejen. Foto: Morten Stricker
Annonce

En kold vind

Det var kun kortvarigt, at solen tittede frem og varmede ved middagstid - og så tog den efterårskolde vestenvind magten, og fejede hen ad Nordre Ringvej til festplasen. Mange skuttede sig, mens politikerne talte og ministeren klippede snor.

Det hjalp dog lidt, da Tørfisk gik på scenen med musik og vanlig sans for tør vestjysk humor - så lattermusklerne blev rørt. Og fødderne kunne trippe i takt til musikken.

Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Struer

Heidis prøve var "atypisk": - Jeg har fået at vide, at det må være Omikron

Erhverv

26-årig har åbnet egen salon: - Det begyndte med, at jeg klippede min mormor

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Erhverv

Charlotte er studerende og medejer af et værtshus: - Det har været travlt, men fedt

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Annonce