Annonce
Holstebro

Glad minister: Motorvejen blev indviet under åben himmel

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) førte saksen, da snoren lørdag blev klippet til den nye motorvej. Det er den længste motorvej bygget i et stykke i Danmark, sagde ministeren, der var tydeligt imponeret over det store fremmøde til motorvejsfesten. Foto: Morten Stricker

Borgmester H.C. Østerby (S) er begejstret for motorvejen - men han fik det største bifald, da han mindede to ministre om det "missing link", hvor der er et hul i motorvejen ved Herning.

HOLSTEBRO: Hvor er saksen? blev der spurgt. Uha.

Men heldigvis blev saksen fundet, så elever var Balletskolen kunne overrække saksen til transportminister Ole Birk Olesen (LA), så han lørdag 12.30 kunne klippe snoren og åbne motorvejen. Til bifald fra de tusindvis af fremmødte.

Solen tittede kortvarrigt frem og leverede optakten til indvielsen, mens "Under åben himmel" tonede fra scenen - med korsang og mens balletbørn dansede midt i det store vejkryds ved Hjermvej, som var lukket i dagens anledning. Det kryds, som fra søndag er motorvejens nordlige port.

I sin tale glædede Ole Birk Olesen sig over, at et nyt stykke motorvej er færdigt - og i øvrigt en motorvej, som sætter danmarksrekord, fordi det med sine 39 kilometer er den længste motorvej, der er bygget i et stykke.

- Motorveje er med til at binde Danmark sammen, og det forbedrer vilkårene for erhvervslivet. Motorveje er en forudsætning for vækst.

- Man kan nu kommer til Aarhus på fem kvarter, og det giver nye muligheder for både rekruttering af arbejdskraft og for jobsøgning, sagde Ole Birk Olesen.

Han erkender at der i myldretiden har været trængsel på hovedvejen mellem Herning og Holstebro - og at det både koster tid, og giver risiko for uheld.

- Motorveje er den sikreste måde at komme fra A til B, sagde trafikministeren, som i øvrigt også håber, at de folk, som havde måttet afstå jord og hjem til motorvejen, var kommet godt videre og får glæde af vejen.

I øvrigt var Ole Birk Olesen tydeligt imponeret over de mange folk, som var mødt op for at fejre motorvejen ved vejfesten.

- Det er skønt at se så mange og festglade mennesker. Men der er også grund til at sige tillykke, sagde han.

Der er et "missing link" på den nye motorvej, sagde borgmester H.C. Østerby (S - th.) og pegede på hullet i motorvejen i Herning - og opfordrede de to ministre Ole Birk Olesen (LA) og Kristkan Jensen (V) til at finde pengene til det inden valget. Foto: Morten Stricker

Drøm og missing link

Holstebro borgmester H.C. Østerby (S) glæder sig over, at den 26 år lange kamp for en motorvej endelig er i mål.

- I dag må vi knibe os i armen. Det har været en drøm og en langstrakt vision, sagde H.C. Østerby, som roste borgmestrene fra Struer og Lemvig, som havde stået skulder ved skulder i kampen for motorvejen.

- Også erhvervsvlivet og institutioner har været med, sagde H.C. Østerby, som ser motorvejen som et skridt ind i fremtiden for udviklingen i hele Nordvestjylland - og dermed sikre et Danmark i balance. Han kaldte den også "supermotorvejen til Gødstrup".

Men det største spontane bifald fik borgmesteren, da han mindede om et "missing link" i eventyret - nemlig den strækning på syv kilometer nordøst om Herning, hvor der kun er en tosporet motor-trafikvej.

- Det hul trænger til at blive lukket, og arbejdet er ikke gjort færdigt, sagde H.C. Østerby med en hilsen til både transportmisteren Ole Birk Olesen, finansminister Kristian Jensen (V) og flere tilstedeværende folketingsmedlemmer.

- I er tilstede her, og vi kan lige så godt få lavet en aftale om at lukke hullet inden valget, sagde H.C Østerby til et nyt stort bifald.

Han glædede sig også over de over 7000, som var tilmeldt løb, gang og cykling på festdagen - og at motorvejen lægger asfalt til det største motionsløb på egnen i mange år.

- Vi har i dag en fire-sporet folkefest, hvor hjul og fødder smager på den nye asfalten for første og sidste gang. Eller er det anden? spurgte borgmesteren, som havde "hørt" at nogle hen over sommeren havde tyvstartet på motorvejen.

Joan Hansen (V), formand for teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune ønskede i sin tale også vestjyderne tillykke med motorvej.

- Vi er i hjertet af produktionsdanmark, som tjener penge til hele landet, og motorvejen gør det nemmere at få varer ud i hele Europa, sagde hun.

Tusinder var mødt frem for at indvi motorvejen - og flere indtog skrænterne omkring det store vejkryds ved Hjermvej, hvor hovedscenen var - og dermed centrum for vejfesten. Og som er den nordlige port til motorvejen. Foto: Morten Stricker
Annonce

En kold vind

Det var kun kortvarigt, at solen tittede frem og varmede ved middagstid - og så tog den efterårskolde vestenvind magten, og fejede hen ad Nordre Ringvej til festplasen. Mange skuttede sig, mens politikerne talte og ministeren klippede snor.

Det hjalp dog lidt, da Tørfisk gik på scenen med musik og vanlig sans for tør vestjysk humor - så lattermusklerne blev rørt. Og fødderne kunne trippe i takt til musikken.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Under valget ville DF og SF  prioritere kernevelfærden - nu vil de have spiralbro til 100 millioner kroner: Intet har ændret sig. Velfærden kommer først

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Frederik kørte en kvinde ned: - Jeg har tænkt meget på, om jeg kunne have gjort noget anderledes

Holstebro For abonnenter

Padel Zone Holstebro står til mere end en fordobling i antallet af baner, og det er Birte glad for: - Jeg har 78 på min liste, som jeg hver uge sender en SMS

Struer

Bendy er sikker på, at Thyholm er i spil som atomlager: Regeringen leder efter en kommune, der vil have radioaktivt affald i undergrunden

Sport

Operation koster Markussen begyndelsen af foråret

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Struer

29-årig dømt for groft overfald på kvinde og røveri: Skal anbringes på institution på ubestemt tid

Kultur For abonnenter

7 ting du måske ikke vidste om den ambitiøse spiralbro: 750 meter lang - og hvor højt er 22 meter lige?

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Erhverv

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Debat

Stilfærdig retræte

Erhverv For abonnenter

Helle og Mike udvider med en smørrebrødsforretning: - Det er en drøm, jeg har haft, og så tror jeg også, at Helle var varm på ideen

Holstebro

30-årig blev ramt, da han forsøgte at skyde genvej over togskinnerne: Nu har han skader på ben og ryg

Annonce