Holstebro

Glad lystfisker: Kæmpelaks fanget i Storåen

Frederik Iversen, der oprindeligt kommer fra Mejrup, fangede en laks, som ifølge Bismarck-vægten vejede 18,8 kilo. Privatfoto
38-årige Frederik Iversen fra Horsens fik til laksepremieren en kæmpe laks på krogen - og den kom på land, som han siger med stolthed i stemmen.

IDOM: 18,8 kilo sagde bismervægt, da Frederik Iversen havde fået laksen i land efter 10 minutters kamp. Ifølge lystfiskerens oplysninger er det den største premierelaks der er fanget i Danmark her tirsdag.

- Det var en rigtig stor laks, og bismervægt sagde 18,8 kilo, men hvad vægten siger oppe ved Plexus, når vi får den vejet officielt, ved jeg ikke endnu, siger den heldige lystfisker.

Lystfiskeren, der oprindeligt kommer fra Mejrup, men i dag bor i Horsens, var ikke den eneste, som havde en laks på krogen. Hans kone havde også held med fiskestangen.

- Hun havde bid omkring 6.30, hvor min fisk kom cirka en time senere. Hendes slap desværre krogen, ellers havde hun fået sin første premierelaks, fortæller Frederik Iversen.

Lystfiskerne begyndte deres fiskeri ved 5.30 tiden i morges. Frederik Iversen har endnu ikke bestemt, hvad der skal ske med laksen.

- Måske skal den udstoppes. Deres struktur i kødet kan godt blive ret grov, når de bliver så store, og så er de ikke så lækre at spise, siger Frederik Iversen.

I år er laksekvoten i Storå på 475 laks. Den største laks der blev fanget i 2018 vejede blot 14 kilo, mens rekorden i 2017 lød på 17,6 kilo og i 2016 var den største laks på 18,9 kilo.

Ifølge John Balleby, der er medlem af bestyrelsen hos Holstebro og Omegns Fiskeriforening (HOF), har det været en forrygende laksepremiere.

- Det her været helt vildt. Der er allerede fanget omkring 20 laks, sagde John Balleby omkring klokken 11 tirsdag.

Han var selv ude med snørren ved Estrupvej nær Idom.

- Jeg har ikke selv fanget noget, men tre andre har fanget laks på 8,5 kilo, 9 kilo, og 11 kilo, siger John Balleby.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De sov et nyt sted hver måned

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

Fik oversprayet sin bil og sprættet dæk op

Sport

Måbjergs målkonge skød jysk mesterskab i hus

Holstebro

Nykredit taber otte millioner på årets landsby - Plexus reddet ud af gældskniben

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

112

En højst uheldig dag: 11 sigtelser mod ung mand

Annonce