Annonce
Holstebro

Glad lystfisker: Kæmpelaks fanget i Storåen

Frederik Iversen, der oprindeligt kommer fra Mejrup, fangede en laks, som ifølge Bismarck-vægten vejede 18,8 kilo. Privatfoto
38-årige Frederik Iversen fra Horsens fik til laksepremieren en kæmpe laks på krogen - og den kom på land, som han siger med stolthed i stemmen.

IDOM: 18,8 kilo sagde bismervægt, da Frederik Iversen havde fået laksen i land efter 10 minutters kamp. Ifølge lystfiskerens oplysninger er det den største premierelaks der er fanget i Danmark her tirsdag.

- Det var en rigtig stor laks, og bismervægt sagde 18,8 kilo, men hvad vægten siger oppe ved Plexus, når vi får den vejet officielt, ved jeg ikke endnu, siger den heldige lystfisker.

Lystfiskeren, der oprindeligt kommer fra Mejrup, men i dag bor i Horsens, var ikke den eneste, som havde en laks på krogen. Hans kone havde også held med fiskestangen.

- Hun havde bid omkring 6.30, hvor min fisk kom cirka en time senere. Hendes slap desværre krogen, ellers havde hun fået sin første premierelaks, fortæller Frederik Iversen.

Lystfiskerne begyndte deres fiskeri ved 5.30 tiden i morges. Frederik Iversen har endnu ikke bestemt, hvad der skal ske med laksen.

- Måske skal den udstoppes. Deres struktur i kødet kan godt blive ret grov, når de bliver så store, og så er de ikke så lækre at spise, siger Frederik Iversen.

I år er laksekvoten i Storå på 475 laks. Den største laks der blev fanget i 2018 vejede blot 14 kilo, mens rekorden i 2017 lød på 17,6 kilo og i 2016 var den største laks på 18,9 kilo.

Ifølge John Balleby, der er medlem af bestyrelsen hos Holstebro og Omegns Fiskeriforening (HOF), har det været en forrygende laksepremiere.

- Det her været helt vildt. Der er allerede fanget omkring 20 laks, sagde John Balleby omkring klokken 11 tirsdag.

Han var selv ude med snørren ved Estrupvej nær Idom.

- Jeg har ikke selv fanget noget, men tre andre har fanget laks på 8,5 kilo, 9 kilo, og 11 kilo, siger John Balleby.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce