Annonce
Lemvig

Sejlklub havde søgt om 165.000 kroner: Fik 15.000 kroner

Lemvig Sejlklub har fremgang i medlemstallet, og har derfor søgt om et lokaletilskud hos Lemvig Kommune. Beløbet blev dog ikke så stort som håbet. Arkivfoto: AP Christensen
Lemvig Sejlklub havde søgt om 165.000 kroner, men fik kun 15.000 kroner. I klubben er man glad for at få lille del af det søgte beløb.

Lemvig: Der var penge i kassen til Lemvig Sejlklub, da familie- og kulturudvalget tidligere på ugen behandlede en ansøgning driftstilskud til klubbens lokaler på Vinkelhage.

Men hvor sejlklubben havde søgt om at få knapt 165.000 kroner, måtte de i stedet tage til takke med lidt mere end 15.000 kroner.

- Sejlklubben havde ikke søgt om tilskud de senere år, da der har været så få medlemmer under 25 år, at det ikke havde givet mening for dem. Samtidig havde de heller ikke søgt i det ordinære tidsrum i efteråret, men da vi havde penge på kontoen valgte vi alligevel at tage dem ind, siger formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V).

Men selv om beløbet er væsentligt mindre, end man havde ansøgt om, så er formanden for Lemvig Sejlklub, Bo Ravn, alligevel godt tilfreds med tilskuddet.

- Alt har sin ret, og vi glæder os over, at vi har fået nogle penge. Vi har på det seneste haft en god tilgang på især ungdomsiden, og derfor skal vi bruge pengene til indkøb af forskelligt udstyr så som redningsveste og våddragter, siger formanden.

- Især ungdomsmedlemmerne er vigtige for os, for det er vores fødekæde. Men vi har generelt haft en god tilgang af medlemmer i det seneste år, hvor vi har fået omkring 70 flere seniormedlemmer. Det er en stor procentmæssig stigning i vores medlemstal, siger Bo Ravn.

Han understreger, at sejlklubben har et godt samarbejde med Lemvig Kommune, der stiller gode faciliteter til rådighed for sejlerne i både Lemvig Havn og i marinaen.

Henrik Thygesen tilføjer, at sejlklubben er velkomne til at søge om tilskud for 2020, når den ordinære ansøgningsrunde åbner i efteråret. Og det er også planen, at sejlklubben vil gøre det, siger Bo Ravn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Annonce